A Wellhello a Budapest Parkban koncertezik

Napjaink egyik legnépszerűbb hazai popzenekara, a villámkarriert befutott Wellhello ad koncertet pénteken a Budapest Parkban. Fluor és Diaz duójának Rakpart című száma az utóbbi egy év legnagyobb slágere.


"Valóban csak egy éve létezünk, de nem a semmiből jöttünk, mindketten komoly tapasztalatokat szereztünk az elmúlt tíz évben a könnyűzenei színtéren. Fluor Tomi rapperként szólóban már hatalmas sikereket ért el, például a Mizuval, én elsősorban zeneszerzőként dolgoztam eddig, kezdetben a hiphop stílusban. A Wellhello leginkább korábbi munkáink gyümölcse" - mondta Diaz, azaz Csöndör László szerző, énekes az MTI-nek.

A Wellhello sikeréhez a modern, fülbemászó dallamok és a fiatalokat megérintő szövegek mellett a közösségi médiában rejlő lehetőségek kihasználása, a szövegekért felelős Fluor (Karácson Tamás) brandépítő képessége is hozzájárult. A tavaly nyáron született Rakpart közelít a 8,5 milliós nézettséghez a YouTube-on, de már az Apuveddmeg is 6,5 milliónál tart.

"A zenében valami olyasmit képviselünk, amit itthon kevesen. A dalokban vannak nyolcvanas évekbeli szinti soundok, amitől egyfajta nosztalgikus érzet alakulhat ki. A mai napig nagyon szeretem Phil Collins, Michael Jackson, a Toto vagy a Pet Shop Boys világát, és régóta úgy hallgatok zenét, hogy elemzem, figyelem, mitől működik egy-egy szám" - fejtette ki Diaz, aki korábban írt dalt a Halott Pénznek, a Hősöknek vagy Caramelnek is.

Kitért arra, hogy általában előre megbeszélnek egy hangulati kiindulópontot a számok írásakor, majd készít egy másfél perces demót halandzsázva felénekelt refrén dallammal, és Fluor erre írja meg a szöveget, esetleg együtt alakítják ki a refrént is. 

"Az első Wellhello-dalokat még a Balatonon írtuk tavaly tavasszal, ott született az Apuveddmeg vagy a Sokszor volt már így is. Nem arra utazunk, melyik számból lehet sláger, csak éppen azt tapasztaljuk, hogy ami nekünk tetszik, az a közönségnek is" - beszélt a részletekről.

A Wellhello egy év alatt eljutott odáig, hogy idén nyáron valamennyi jelentős hazai fesztiválon nagyszínpados lesz, köztük a Szigeten, a VOLT-on, a Strandon, a Fishing On Orfűn, a Fezenen és az EFOTT-on. A május 29-i koncert a Budapest Parkban a március óta zajló Elnöki Tour része, 10 ezres befogadóképességével a nagyszínpad előtt igazi vizsgapróbája a nyári fesztiválszezonnak.

"Bár mindketten léptünk már fel nagyobb közönség előtt, eddig valóban nem volt ez gyakori számunkra. Nyilván lesz egy kis lámpaláz, de ez teljesen rendben van, nagyon készülünk, nemcsak zenével, hanem vizuállal, fényekkel is. A wellhellós dalok mellett eljátsszuk például a Halott Pénz-féle Hello lányokat vagy a DiazMenthás Nélküledet" - mondta.

A színpadon a rappelő Fluort és a vokálozó Diazt egy szintetizátoros, egy szaxofonos, egy gitáros és egy dobos, valamint táncos lányok egészítik ki.

Diaz az MTI-nek kiemelte, hogy a Wellhellóra felkészülés tekintetében az elmúlt években nagyszerű iskola volt számára A Dal, az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóműsora, amelyben 2013 óta vesz részt szerzőként. Tavaly előtt Puskás Peti dalát írta (Amíg a tűz ég), 2014-ben a Szécsi-nővérekét (Born to Fly), emellett Hien dalának (The Way I Do) zenei producere volt, idén Szakács Gergőnek szerezte az Ősz utcát, Mujahid Zolinak pedig a Beside You-t, amely a legjobb négyig jutott. "Megtisztelő, hogy évek óta bekerülnek dalaim a legjobbak közé, mégpedig sokféle stílusban" - jegyezte meg.

A közmédiához kapcsolódik az is, hogy Fluor Tominak Grand Tour címmel önálló műsora indult szerda esténként a Petőfi Rádióban.

A Wellhello Elnöki ügy című, hat számot és két remixet tartalmazó EP-je márciusban jelent meg, a duóhoz fűződik az idei VOLT Fesztivál himnusza, a Halott Pénzzel közös Emlékszem, Sopronban, ősszel pedig a Késő már című számhoz jelenik meg klip.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: