Horányi Péter alkotásaiból nyílik kiállítás

A Dániából több évtized után hazatelepült Horányi Péter képzőművész első magyarországi kiállítása nyílik kedden Digital Art címmel a budapesti Hereditas Galériában.


A kísérletező kedvű, reklámgrafikusi előéletű alkotó külföldön pixelpainterként vált ismertté, miután művei felépítéséhez a hagyományos ecset helyett elektronikus ecsetet használ - mondta el Kovács István, a kiállítás kurátora az MTI-nek. 

E technikával teremt színekben tobzódó, derűt sugárzó atmoszférát. Képei egyúttal a sajátos kelet-közép európai életérzést is láthatóvá varázsolják - tette hozzá.

A kurátor ismertetése szerint a kiállításon bemutatkozó 16 alkotás között kap helyet például a Karnevál című nonfiguratív festmény, amely egy tipikus 60-es évekbeli május elsejei felvonulás kavalkádjának hangulatát idézi fel. A Káosz elnevezésű festmény pedig az egymás mellett hullámzó színek látszólagos összevisszaságában fellelhető harmóniát tükrözi vissza.

Horányi Péter alkotásaiból eddig Európa több fővárosán kívül Japánban és az Egyesült Államokban is rendeztek kiállításokat. 

A kiállítás május 26. és július 2. között tekinthető meg.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: