MMA: új tagok felvételéről döntöttek

Öt rendes és tizenegy levelező tag felvételéről döntöttek a Magyar Művészet Akadémia (MMA) csütörtöki közgyűlésén a Pesti Vigadóban.


A tagozatok javaslata alapján az MMA közgyűlése rendes taggá választotta Szűcs Endre építészt, Szurcsik József képzőművészt, Szarvas József színművészt, Ferdinandy György írót, költőt és Sára Ernő grafikust. 

A tagozatok javaslata alapján a közgyűlés levelező taggá választotta Vesmás Péter építészt, Ternovszky Béla rajzfilmrendezőt, Horváth Péter rendezőt, Csernyus Lőrinc építészt, Márkus Béla irodalomtörténészt, Lajta Gábor festőművészt, Andrásfalvy Bertalan néprajzkutatót, Baráth Ferenc grafikust, Marton László rendezőt, Jánosi András népzenészt és Hőna Gusztáv harsonaművészt.

Az elnökség ajánlására tiszteletbeli taggá választották Anthony Gall építészt, Mőcsényi Mihály tájépítész professzort, Pollák Róbert múzeumigazgatót és Tímár Sándor koreográfust.

A közgyűlésen az MMA elnökének, főtitkárának és a különböző testületek vezetőinek a legutóbbi közgyűlés óta eltelt időszak eseményeiről szóló beszámolóját hallgatták meg a résztvevők, megtárgyalták a köztestület 2014. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló jelentést és az MMA 2014. évi közhasznúsági jelentését. 

Az idei költségvetés elfogadás után az akadémia Alapszabályának módosításáról tárgyaltak, majd határozatot hoztak arról, hogy az MMA Népművészeti Díja az Erdélyi Zsuzsanna-díj - A Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Díja elnevezést kapja.

Forrás: MTI

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: