Támogatást kap a Dokumentum-ellátási Rendszer

Meghívásos pályázat keretében 66 millió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az Országos Dokumentum-ellátási Rendszert (ODR) - olvasható az Emmi Kultúráért Felelős Államtitkársága MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.


A Magyarország minden településén, bármely könyvtárban igényelhető szolgáltatás biztosítja az ODR szolgáltató könyvtáraiban őrzött dokumentumokhoz - többek között könyv, folyóirat, kép- vagy hangfelvétel, cd, dvd - valamint információkhoz való hozzáférés lehetőségét mindenki számára.

Az Országos Dokumentum-ellátási Rendszer 55 könyvtárat tömörít: a nemzeti könyvtárat, az országos szakkönyvtárakat, az állami egyetemek könyvtárait, valamint a megyei könyvtárakat. A szolgáltatást igénybe vevők e könyvtárak teljes gyűjteményéből válogathatnak és kölcsönözhetnek. Az igényelt dokumentum az igénylő kívánságának megfelelő - eredeti, másolat, vagy elektronikus - formában érkezik a kérést indító könyvtárba, ahol átvehető.

A pályázati keretből 2015-ben 54 könyvtár részesül a kormany.hu oldalon - a http://www.kormany.hu/hu/dok?source=2&type=402#!DocumentBrowse linken - elérhető felosztás szerint.

Az elnyert összegből az intézmények új könyvtári dokumentumokat vásárolhatnak. A támogatás felhasználásának határideje 2016. december 31.

Forrás: MTI 
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: