Három helyszínen éjszakázik a közmédia

Három fővárosi helyszínen várja bejárásokkal és kiállítással az érdeklődőket a közmédia a Múzeumok éjszakáján, szombaton. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) székháza mellett látogatható lesz a Rádió- és Televíziótörténeti Muzeális Kiállítóhely, valamint a Magyar Távirati Iroda épülete is.


Az MTVA Sajtóosztályának tájékoztatása szerint a Pollack Mihály 8-10. szám alatt található Rádió- és Televíziótörténeti Muzeális Kiállítóhelyen a látogatók többek között eredeti berendezési eszközökön keresztül tudhatnak meg többet arról, hogyan fejlődött a rádiózás és televíziózás az elmúlt évtizedekben, emellett részt vehetnek portréfotózáson is. A kiállításon a vendégeket táblagépek kísérik végig, amelyeken a témához kapcsolódó tartalmakat, így például hang-, kép- és videóanyagokat böngészhetnek. A helyszínen minden órában indul tárlatvezetés, de egyénileg is megtekinthető a kiállítás.

A Múzeumok éjszakáján a Magyar Távirati Iroda (MTI) Naphegy téri épülete is megnyitja kapuit a látogatók előtt: a 20 percenként induló bejárásokon a vendégek egyebek mellett megismerhetik a hírkiadás helyszínét, a hírforgalom informatikai hátterét, valamint megtekinthető lesz az alagsorban található, több mint 14 millió fényképet őrző Fotóarchívum is. A bejárás részeként fel lehet menni az épület körpanorámás teraszára is, ahonnan csodálatos kiállítás nyílik Budapestre.

Az MTVA Kunigunda útján található székházába előzetes regisztráció alapján hirdettek túrákat szombat estére, azonban a közmédia gyártóbázisának életébe betekintést nyújtó vezetett programok már mind beteltek. Hasonló túrákat az épület látogatóközpontja egész évben kínál az érdeklődőknek, az alkalmakra jelentkezni a www.mtva.hu/latogatas weboldalon lehet - közölte az MTVA Sajtóosztálya az MTI-vel.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: