Metal New Year az S8 Underground Clubban

Kezdünk belelendülni az újévbe. A szilveszter utáni lagymatag időszak után mindenkinek megjöhetett már a kedve a szórakozáshoz. A belvárosi S8 Underground Club kiváló alkalmat nyújt erre január 16-án szombaton, egy remekbeszabott metal mini fesztivállal. Négy zenekar, fergeteges zúzás, őrült hajrázás és akciós italok tömkelege. Mi kell még? Színpadra lép a Shapes of Distortion, a Noise Fusion, az Animid Effect és a The Trustes One!
2007-ben alakult a modernebb, dallamos metal zenében utazó Noise Fusion. Első felállásuk három évig élt. Ez idő alatt egy próbatermi felvételt és egy teljes lemezt rögzítettek Never Release címmel. Majdnem teljes tagcserét követően 2013-ban megjelent második EP-jük és első videoklipjük. Tavaly újbóli váltás következett a tagságban, melynek következtében visszaállt az eredeti banda. Ebben a szereposztásban láthatjuk őket ezen az évindító koncertjükön!  
Közel nyolc éves pályafutása során az öt fős Shapes of Distortion zenekar rengeteg változáson ment keresztül, hogy elérje jelenlegi formáját. Jó pár tagváltás, két nem hivatalos demófelvétel, pár szükségszerű szünet, különböző zenei irányzatok kipróbálása és számos klubkoncert után 2010-re alakult ki a zenekar sajátos hangzása, és zenei világa. Ez a világ pedig sokszor sötét és kaotikus, azonban a káoszt néha megtöri a béke és az egységesség. Igyekeznek kitapasztalni, milyen irányokba tudják előre vinni a modern metalt. Az eredmény súlyos, néha már-már death-metalba hajló őrlések és darálások, valamint az ezeket ellensúlyozó lágyabb, közönségbarátabb, sokszor stílusidegen motívumok egyvelege. Céljuk az, hogy a lehető legtöbbet kihozzák ebből a meglehetősen egyedi zenéből. Sohasem akarták meghódítani a világot, csak elérni a lehető legtöbb, zenéjük iránt fogékony embert. A 2011-ben és 2015-nem megjelent két  EP-jük átfogóan mutatja be elképzeléseiket. Mindkettő ingyenesen letölthető a világhálóról. 
A The Trusted One megalakulásához számos szépreményű együttes feloszlása kellett, végül 2014-ben összeállt az ütőképes alakulat. Az évek alatt folyamatosan koncerteztek ezek a srácok, stúdióztak és mentik meg naponta a Föld bolygó kerekségét a gonosz erőktől és ezt teszik még a jövő fennmaradásának érdekében is! A zenekar önbevallása szerint olyan nagy elődök munkásságát tekinti zsinórmércének, mint a Pantera vagy a Rage Against the Machine.
Immáron 14 éves pályafutásra tekinthet vissza az Animid Effect! Saját bevallásuk szerint juhar metal stílusban játszanak. Örvényesi illetőségűek lévén, javarészt vidéken lépnek fel. Budapesten utoljára 2012-ben jártak. Két demón, egy nagylemezen, és egy videoklipen vannak túl. Alapvetően saját maguk szórakoztatása a legfőbb mozgatórugójuk. Próbálnak nem beállni a sorba, nem elcsépelt zenei/tartalmi elemekkel operálni, a mondanivalójuk pedig általában az adott hangulattól függően alakul. A gondolkodóképes, zenei üzenetre érzékeny közönséget igyekeznek megcélozni. Furcsa szokásuk, hogy koncert alatt juhart üvöltenek és üvöltetnek, mert azt részletgazdagon lehet hörögni. Érdekes megjegyzés egyébként, hogy korábban szokásuk volt, hogy koncertre menet egy-egy pórul járt vaddisznót és egyéb vadat ütöttek el véletlen, melyekből utólag pörkölt készült.

Metal New Year:
2016. január 16. (szombat)
Kapunyitás: 19.00, koncertkezdés: 20.30
Program: Shapes Of Distortion | Animid Effect | Noise Fusion | The Trusted One 
Belépő: 800 Ft

Esemény:

Noise Fusion:

Shapes of Distortion:

Animid Effect:

The Trusted One:

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: