Budapesti Big Band Találkozó és Fesztivál

A első fesztivál 2001 őszén került megrendezésre, azóta hagyománnyá vált. Minden évben az egyik legfontosabb dátum a magyar big bandek életében.
A találkozó célja, hogy népszerűsítse a nagyzenekari jazzt, lehetőséget adjon az ezzel a műfajjal foglalkozó amatőr és profi muzsikusok számára az eszmecserére, elősegítse az együttesek közötti kapcsolattartást, szakmai hátteret biztosítson az amatőrök számára az előrelépéshez.

A munkának köszönhetően az elmúlt évtizedben megháromszorozódott a big bandek száma az országban, valamint szakmai színvonaluk is, mondhatni össze sem hasonlítható a tíz évvel ezelőttivel.

Az idei évtől az EACEA támogatásának köszönhetően lehetőség nyílik, és ez a lehetőség a következő évekre is adott, a rendezvényt sokkal inkább nemzetközivé tenni, bár már az elmúlt években is számos külföldi résztvevő volt Hollandiából, Németországból, Ausztriából, Finnországból, Szlovéniából, Olaszországból, stb.. A támogatásnak köszönhetően ezek a kapcsolatok tovább építhetővé válnak, valamint a következő évek fesztiváljai előre tervezhetővé, és így nagyobb eséllyel tudunk további forrásokat, sponzorokat bevonni.

A rendezvénynek szakmaisága mellett mindig is fő célkitűzése volt a nagyzenekari jazz az ezt a műfajt nem ismerő közönség számára való megismertetése, megszerettetése. Ezt a célt elértnek tekinthetjük, a találkozón minden évben kb 500 fő résztvevő, valamint 5000 fő közönség vesz részt.

A találkozó kísérő rendezvényei szakmai kurzusok, valamint hangszerkiállítás.

Időtartam: 2016. november 12. (szombat) egész nap - 2016. november 13. (vasárnap) egész nap
Web: www.bigbandfest.eu
Megosztás a Google Pluson