Gibsonnal ne cicózzál! - Blood Father nemzetközi előzetes

Mel Gibson első főszerepe több év után elég szikárnak és keménynek ígérkezik, a színész arcán pedig sajtot lehetne reszelni! A szakállas, tetkós papa visszavág.
A 2012-es, sokak által dicsért Börtönregény óta Mel Gibson nem vállalt főszerepet, bár láthattuk rosszfiúként a 2014-es The Expendables - A feláldozhatók 3-ban és a 2013-as Machete gyilkolban, ám most több szempontból is visszatér. Harmadik rendezése, a valós történetet feldolgozó II. világháborús eposz, a Hacksaw Ridge már az utómunkálatoknál tart és még idén bemutatják, és közben, mintegy mellékesen leforgatott egy elég keménynek látszó motoros-lövöldözős-rendteremtős akciófilmet, aminek most jött ki az első nemzetközi előzetese.

A történetben ugyan nincs semmi új, de attól még lehet nagyon ütős darab a dologból. Gibson neve John Link, és egy, próbaidőn lévő, bűnöző múltjával már szakító tetoválót alakít, akinek életében újra megjelenik évekkel ezelőtt eltűnt lánya, akit drogdílerek akarnak megölni. Lesz is felfordulás, fizikai erőszak és autós-motoros üldözés valahol a mexikói határ mentén - a rosszarcúak az első képek alapján ugyanis főleg a határ túloldaláról érkeztek.


Aligha kell taglalnunk, hogy Mel Gibson karrierje az elmúlt években kissé hepehupás volt, de a jelek szerint szépen összeszedte magát, és tegyük hozzá, hogy jól tud öregedni - itteni külseje egyszerre ijesztő és tekintélyparancsoló. Bár a tetkókat még részletesen nem láttuk, az látszik, hogy szépen kigyúrta magát, de inkább viharvertnek akar látszani, mint jóképűnek. Lányát a Jessica Jonesból ismert Erin Moriarty alakítja, és feltűnik még mellettük Diego Luna, Thomas Mann (Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni), Michael Parks és William H. Macy is. A filmet a francia Jean-Francois Richet (Halálos közellenség,  A 13-as rendőrörs) rendezi, aki nagyon rutinos a krimik és gengszterfilmek területén, a forgatókönyvet pedig az a Peter Craig írta saját regényéből, akinek egyebek közt a Tolvajok városát köszönhetjük. A nemzetközi premier dátuma 2016. augusztus 25., a hazai forgalmazásról még nincs hír, de reméljük behozza valaki.
Megosztás a Google Pluson