Asaf Avidan lép fel a Millenáris Teátrumban

Asaf Avidan, napjaink legnépszerűbb izraeli dalszerző-énekese ad koncertet november 21-én a fővárosi Millenáris Teátrumban. Az előadó Into the Labyrinth című turnéja keretében tér vissza Budapestre, ahol már kétszer fellépett korábban.
Asaf Avidan a Reckoning Song című slágerének remixével 2012-2013-ban számos európai ország listáját vezette,  korábban Lou Reed, Ben Harper, Bob Dylan vagy Robert Plant előtt is játszott - közölték a koncert szervezői az MTI-vel.

A most 36 éves zenész meglehetősen későn, mindössze tíz évvel ezelőtt vett gitárt a kezébe, egy szerelmi bánat következményeként. Első, Now Taht You're Leaving című EP-jét ez a szakítás ihlette: a korongot mindössze néhány jeruzsálemi lemezboltban terjesztették, Avidan mégis rövid idő alatt ismert lett, gitárjával és harmonikájával hamarosan Izrael-szerte fellépett.

Mojos néven kísérőzenekart verbuvált, ebben a felállásban három stúdióalbumot (The Reckoning, Poor Boy/Lucky Man, Through the Gale) készített. A produkciót, amely egyre nagyobb népszerűséget vívott ki koncertjeivel, szerződtette a Columbia Records. 2012-ben mégis szólóban folytatta, az abban az évben megjelent, műfaji tekintetben sokszínű Different Pulses szép sikert aratott, de az igazi hírnevet egy véletlen hozta meg számára.

Egy német dj, Wankelmut elővette Asaf Avidan egy négy évvel korábbi felvételét, és új köntösben, One Day/Reckoning Song címmel remixet készített, amely elképesztő magasságokba emelkedett: tizennégy országban (köztük Németországban, Hollandiában, Olaszországban és Magyarországon is) a slágerlisták élére ugrott, és a kislemez 1,5 millió példányban kelt el.

Asaf Avidan következő albuma, a tavalyi Gold Shadow a kezdetekhez hasonlóan ismét személyes anyag lett, a zenében a dzsesszt és a kabarét a blues-zal és a poppal keverte. A magyar közönségnek - amely 2013-ban a Müpában és tavaly a Sziget fesztiválon már láthatta - ezúttal ezt a oldalát mutatja be.

Az izraeli sztár előtt egy tehetséges magyar folk-blues dalszerző-énekes, Zanzinger (Micsoda Dániel) lép színpadra.

MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: