Űrhajós az aszfaltdzsungelben: indul a T.J. Hooker sorozat a tévében

T.J. Hooker őrmester a rátermettségének és a határozottságának köszönheti sikerét, meg annak, hogy ember tudott maradni az aszfaltdzsungel kegyetlen világában. A T.J. Hooker krimisorozat az M3-on látható.
Úgy ismeri az utcát, mint a tenyerét T.J. Hooker, a kemény, veterán rendőrőrmester. Nap mint nap alámerül a bűn tengerében, hogy megvívja harcát a bűnözőkkel. Fáradtságos, embert próbáló feladat ez, hiszen a legkisebb tévedés is az életébe kerülhet. Munkáját eredményesen végzi, teljesítményét a felettesei is elismerik. Mindezt annak ellenére, hogy Hooker gyakran összeütközésbe kerül Sheridan kapitánnyal, aki szeretné jobb színben feltüntetni a kapitányságot.


Amikor az őrmesternek felajánlják a nyomozói jelvényt. T.J. Hooker visszautasítja, hogy visszatérhessen oda, ahol a legnagyobb szükség van rá: az utcára. Egy tragikus esemény, a kollégája halála után azonban úgy dönt, hogy oktatást vállal a rendőrakadémián. Nemcsak a rendőri munka fogásait tanítja, hanem azt is, hogy ez milyen hatással van az egyenruhásokra és a családtagjaikra.

Idestova harmincöt esztendeje, hogy megkezdte a járőrözést a képernyőn T.J. Hooker őrmester. Öt évadon és kilencven epizódon keresztül volt szolgálatban, ami, valljuk be, nem kis idő az egymást már a nyolcvanas években is gyorsan váltó krimiszériák világában. A népszerű krimisorozat Aaron Spelling műhelyéből került ki. A sikeres producer, akinek olyan sorozatok kerültek ki a keze alól, mint a Charlie angyalai, Dinasztia, Melrose Place, Titánok és mások) nem bízott semmit a véletlenre, a műfaj már bevált receptjére épített. Újból színre léptette a veterán zsaru és a zöldfülű újonc párosát. A kettős pedig a képernyőn is remekül müködött. Tökéletesen kiegészítik egymást, a rutinos őrmester, megannyi kaland és izgalom közepette bevezeti ifjú társát a szakma rejtelmeibe.
Az igazi szenzációt azonban a szereplők kiválasztása jelentette. Spelling remek húzása, hogy a főszerepre a legendás Enterprise űrhajó nem kevésbé legendás parancsnokát, William Shatnert szemelte ki, aki nagyon örült, hogy egy időre végre kiszabadulhat a skatulyából. Kirk kapitány pedig bebizonyította, hogy nemcsak az űrben úr, a klingonok megrendszabályozása után a nem kevésbé veszedelmes városi vagányok és rosszfiúk között is megállja a helyét.

Zöldfülű társát a román származású, de már Amerikában született Adrian Zmed alakítja. A hölgyek kedvence nem tudott megkapaszkodni Hollywood élvonalában, a sorozatot követően csak másod- és harmadvonalbeli filmekben, produkciókban kapott szerepet, míg a televízióban leginkább csak a vendégszeplésig jutott.
Nem úgy Heather Locklear, aki a zsarucsapat harmadik oszlopos tagját, Stacy Sheridan rendőrtisztet alakította. Bár a mozikban az ő számára sem termett sok babér, a képernyő egyik csillaga lett. Hallatlan népszerűségét egy másik Spelling-sorozat, a Melrose Place hozta meg számára, és számos máűs sorozatban, tévéfilmben szerepelt. A magánélete már közel sem volt ilyen sikeres. Két zenészhez (Tommy Lee, Richie Sambora)  is hozzáment, de mindkettőnek válás lett a vége. A másodiktól egy gyermeke született.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: