Szulejmán betiltását követelik a sikere és a sok szexjelenet miatt

A török történelmi dráma sorozat, a Szulejmán betiltását követelik a bangladesi filmesek. 
Arra hivatkoznak, hogy a dél-ázsiai országban is népszerű filmsorozat a mindenütt látható szexjeleneteivel az ország filmiparát tönkreteszi és a családokat is szétzülleszti. 

Az I. Szulejmán oszmán szultán életét feldolgozó sorozatot 2015-ben kezdték el vetíteni az országban. Azóta annyira sikeres lett, hogy más tévécsatornák is külföldi sorozatokat sugároznak a helyi alkotások helyett. Ennek a következménye pedig az lett a bangladesi színészek és rendezők szerint, hogy filmstúdiók tucatjai csődje mentek, a színészek jövedelme pedig dollármilliókkal lett kevesebb. 
"Minden a Szulejmán szultánnal kezdődött. Ezek a sorozatok tönkreteszik színészek és más filmes szakemberek ezreit foglalkoztató iparágunkat. Egy felmérés során azt állapítottuk meg, hogy körülbelül a stúdiók fele szűnt meg, és színészek százai kerültek nehéz helyzetbe, még a legnagyobb sztárok is elvesztették jövedelmük 50 százalékát" – panaszolta az AFP hírügynökségnek Gazi Rakajet a bangladesi rendezők céhének elnöke.

A sorozat betiltásának filmesek általi követelésére a dakkai kormány egyelőre nem reagált. Az interneten azonban sokan keltek a külföldi sorozatok védelmére és azt írták, hogy jobbak a hazaiaknál. 
Mások szerint a török sikersorozat és a többi külföldi sorozat sérti a konzervatív muzulmán ország családi értékeit. Elsősorban a Szulejmán szultán háremében lévő állítólagos szexjeleneteket kifogásolják.

"A Szulejmán szultán és más külföldi sorozatok tele vannak szexjelenetekkel, márpedig a televízió az egész családnak szól, és a népszerűség nem lehet az egyetlen kritérium" – közölte Mamanur Rasid színész, aki a televíziós szakmai szövetség vezetője. 
Rasid véleménye szerint a sorozatokban lévő házasságon kívüli kapcsolatok bemutatása társadalmi problémákhoz vezet, azaz növeli Bangladesben a válások számát. 

Forrás: 24.hu 
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: