Gyász - Meghalt a világhírű színész - legjobb filmjével emlékszünk sokak kedvencére

Hatvanhat éves korában meghalt Om Puri vezető indiai színész, akit a magyar közönség egyebek között A Kelet az Kelet és Az élet ízei című vígjátékokból ismerhet.
Egyik családtagjának közlése szerint a színész halálát szívroham okozta péntek hajnalban, mumbai otthonában - írta a BBC News.

A sokoldalú színész indiai és pakisztáni filmekben is szerepelt, a nemzetközi hírnevet pedig a brit és hollywoodi produkciók hozták meg számára.
A brit filmiparhoz való hozzájárulásának elismeréseként 2004-ben tiszteletbeli Brit Birodalom Rendjének tisztje (OBE) címet kapott.

A magyar közönség egyebek között Az élet ízei című 2014-es filmből, a Richard Attenborough rendezte Gandhi című 1982-es filmből, valamint A Kelet az Kelet című 1999-es nagysikerű brit vígjátékból ismerheti, amelyben egy pakisztáni bevándorlót játszik, aki igyekszik alkalmazkodni az észak-angliai élethez.
Puri játszott továbbá az Örömváros című 1992-es drámában, valamint a Kétkedő fundamentalista című 2012-es thrillerben is. Egyike volt hazája nemzetközi szinten is nagy elismertségnek örvendő színészeinek, együtt játszott mások mellett Jack Nicholsonnal és Tom Hanksszel is.

Itt megnézheti Az élet ízei teljes filmet:

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: