Zúzda Rock Kert - Ramones Mania

1974 egyik legeredetibb rockzenekara; számaik rövidek, lényegre törők és potenciális sláger valamennyi. A tagok Johnny, Joey, Dee Dee és Tommy Ramone, nevük már a rocktörténelem szerves részévé vált. Ramones Mania néven négy fanatikus indította útjára a hazai képviseletet, eredetileg hobbizenekarként, mellyel a Ramones munkásságát ápolja – teszik mindezt sikeresen. Legközelebb március 7-én, pénteken a Zúzda Rock Kert falai közt csendülnek fel a Ramones slágerei, az esemény lebonyolításához pedig további három (hasonló jelleget képviselő) zenekar csatlakozott! Lemmy és csapatának műveit az évek óta sikeresen működő Motörhand viszi színpadra, tevékenységük fő célja, hogy átéljük az igazi, tökös rockandrollt! Az underground szupergroupként jellemzett Timebomb azzal a nem titkolt céllal jött létre, hogy megdöntse az utóbbi időben a világ zenei életét erősen meghatározó Rotten Tomatoes, the pfl, Tatu18 és Tirpunk zenekarok egyeduralmát, inkább visszatért punk-rock zenei gyökereihez, s a napjainkban is aktív Rancid szerzeményeiből állítja össze repertoárját. A Volband miután a kezdeti szakaszon túllépve végleges formáját elnyerte, maximálisan arra törekszik, hogy a Volbeat hangzásvilágát adja vissza hitelesen. Mindeközben a közönségéről sem feledkezik meg: eme roppant hálás társaság vállalja, hogy a fergeteges hangulatról gondoskodik, mindenki másnak annyi a dolga, hogy jól érezze magát!

Március 7. (péntek) – Ramones Mania
Fellépők: Ramones Mania, Volband (Volbeat tribute), Timebomb (Rancid), Motörhand (Motörhead)
Belépő: 990F (éjféltől ingyenes)
Kezdés: 20.00

Motörhand (Motörhead Cover Band)
Láttuk Lemmyt és csapatát (nem egyszer), beszéltünk, ittunk is velük, sőt, még zenélhettünk is előttük - de az egy másik történet. Most zúzunk és ezzel a csapattal sokszor sikerül megidézni a Motörhead zenéjét, átéljük az igazi, tökös rockandrollt!
Jelenlegi hangadók: Kató "Kaci" Csaba gitár, Priskin Gábor gitár, Priskin Péter front, Nagy Hunor dobok, cinek, tempók



Ramones Mania
A Ramones nem oldies együttes, nem glam zenekar, nem játszanak se boogiet, se bluest. A Ramones 1974 egyik legeredetibb rockzenekara; számaik rövidek, lényegre törők és potenciális sláger valamennyi. A tagok Johnny, Joey, Dee Dee és Tommy Ramone. Johnny, a gitáros olyan erővel penget, hogy hangzása felér száz egyszerre eldördülő mozsárágyúval. A gonosztevő külsejű énekes, Joey hórihorgas alakja fenyegetően tornyosul a többiek fölé a színpad közepén. Dee Dee, a legjóképűbb srác a csapatban, basszusgitáron játszik, míg a Ramones zenéjének lüktetését Tommy, a dobos biztosítja. Ramones tagjai mindannyian Forest Hillsből származnak, és azok a srácok, akik itt nőttek fel, vagy zenészek lettek, vagy elmebetegek, vagy fogorvosok. A Ramonesben mindegyikből van egy kicsi, hiszen hangzásuk rokonságot mutat egy zápfogon dolgozó fúróval."
Hazai képviseletük egy igazi Ramones fanatikusokból álló csapat. Repertoárjuk kizárólag a legendás Ramones dalaiból áll. Színpadi megjelenésükkel és megszólalásukkal igyekeznek felidézni a nagy példaképüket. Az 1998-ban hobbizenekarként indult Ramones Mania más-más sikeresnek mondható hazai zenekarok tagjaiból állt össze. Az évek során ért változásokat is sikeresen kezelve folytatja hivatását, hogy a hazai közönség előtt ápolja a Ramones munkásságát.

Timebomb (Rancid Cover Band)
A banda azzal a nem titkolt céllal jött létre, hogy megdöntse az utóbbi időben a világ zenei életét erősen meghatározó Rotten Tomatoes, the pfl, Tatu18 és Tirpunk zenekarok egyeduralmát. Mi tagadás, underground szupergroup. Komolyabb verzió: Mindannyiuk zenei gyökerei a punk-rock-ból erednek.  Ebben a stílusban pedig megkerülhetetlen zenekar a ‘90-es évek elejétől egészen napjainkig aktívan tevékenykedő a Rancid. Mind zeneileg, mind mentalitásban. Ezzel együtt nem elhanyagolható tény, hogy gyerekkori kedvencük. Nincsenek világmegváltó terveik, ez a banda egész egyszerűen az örömzenélésről szól. Meg természetesen az öröm más formában/halmazállapotban fellelhető formáiról. „Szerintünk elég sokan bírják hazánk punk-rockerei közül a Rancidet. Számtalan Rancid pólót látunk a punk koncerteken. Ha meg nem bírják, akkor meg majd megszokják. A csapból is mi fogunk folyni.”

Volband (Volbeat tribute)
A VOLBAND zenekar 2011 októberében alakult. Már az első évben rengeteg dolog történt velünk. Számos nagyobb és kisebb klubbeli koncertet követően a zenekar elnyerte mai, végleges formáját, melyben maximálisan törekszünk arra, hogy visszaadjuk a VOLBEAT hangzásvilágát. Természetesen közönség nélkül ez a banda sem létezhetne, így minden EMBERNEK köszönjük a részvételt, támogatást, aki a VOLBAND szekerét tolja. Mi a fergeteges hangulatról gondoskodunk, mindenki másnak a dolga, hogy jól érezze magát!:-)
Rock'n Roll



Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: