A Liszt Ferenc Kamarazenekar 2014/15 évadterve

Jurij Bashmet, Borisz Berezovszkij, Gavriel Lipkind- három név a hatból a Liszt Ferenc Kamarazenekar 2014/15 zeneakadémiai koncertsorozatának neves fellépői közül. Az évad külföldi turnékban is bővelkedni fog: hosszú német és japán turnék után francia, olasz, svájci, kínai, kanadai és török koncerteket ad az együttes.

Világhírű művészeket hív meg a Liszt Ferenc Kamarazenekar a 2014/15-ös koncertsorozatába: Jurij Bashmet brácsa-, Borisz Berezovszkij zongora-, Gavriel Lipkind cselló-, Michael Collins klarinét-, Alena Baeva és Ning Feng hegedű- valamint Boldoczki Gábor trombitaművésszel lép fel. A hat koncertből álló sorozat olyan változatos műveket kínál, mint Schubert-Mahler: A halál és a leányka c. darabja, Csajkovszkij Firenzei emléke vagy Dag Wirén Szerenádja.

„Az ötvenegyedik évadot kezdem ősszel a zenekarnál és meg kell, hogy mondjam, ritkán tudunk ilyen neves előadókat egy bérletben meghívni, ez különleges együttállás”- mondja Rolla János, az együttes művészeti vezetője. „Bashmetet, Berezovszkijt és Collinst már ismerjük, többször játszottunk velük - Bashmettel például mi koncerteztünk először Magyarországon az 1970-es években. A többi meghívott is nemzetközileg elismert, többszörös díjnyertes művész-kíváncsian várjuk a találkozást.”

A zenekar Magyarországon és külföldön is különleges koncerteken vesz részt az évadban. Újdonságként nyáron egy fesztivált szervez: augusztus 29-31 között a fehérvárcsurgói kastélyban Baráti Kristóf hegedűművésszel ad koncertet. Az együttes 2014 nyarán fellép még a Kiscelli Múzeumban, Vajdahunyad várában a Budapest Klezmer Banddel valamint a sárospataki fesztivál nyitókoncertjén Michael Collins-szal. Az évad kiemelkedő magyar fellépése lesz a Fischer Annie születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett emlékkoncert a Zeneakadémián, egy olasz kisopera ősbemutatója az Olasz Kultúrintézetben és 2015 januárjában a Művészetek Palotájában közös est többek között Heinz Holligerrel.

 Az együttes folytatja ifjúsági koncertsorozatát a XIII. kerületi iskolákban, az Óbudai Társaskörben és több, Budapest környéki városban. Kortárs zenei esteken a Budapest Music Centerben is hallható lesz.

Az együttes a 2014/15 évadban is aktívan turnézik: Japánban Mayuko Kamio hegedűművésszel lép föl többek között Tokióban a Suntory Hallban, Chibaban és Osakaban, Németországban a trombitaművész Boldoczki Gáborral tizenöt koncertet ad. Az évad során az együttes Svájcban Mischa Maisky, Franciaországban Edgar Moreau gordonkaművésszel lép föl illetve Olaszországban, Kínában, Kanadában és Törökországban vendégszerepel.
A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertsorozata a Zeneakadémián a 2014/15 évadban
2014. október 7. 19.30 - Gavriel Lipkind, gordonka 
2014. november 17. 19.30 - Boldoczki Gábor, trombita
2014. december 15. 19.30 - Jurij Bashmet, brácsa és Alena Baeva, hegedű
2015. február 11. 19.30 - Ning Feng, hegedű
2015. március 4. 19.30 - Borisz Berezovszkij, zongora
2015. május 13.  19.30 - Michael Collins, klarinét

További információ: www.lfkz.hu
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: