Odaítélték a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség díjait

Odaítélték a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség (VMMSZ) által alapított életmű- és pályadíjakat, amelyeket a magyar kultúra napjának délvidéki központi ünnepségén adnak át.


A szövetség aranyplakettjével ismerik el Lezsák Sándor költő, tanár, politikus, az Országgyűlés alelnökének munkásságát - olvasható a VMMSZ közleményében, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI belgrádi tudósítójához.

Magyar Életfa díjjal tüntetik ki Fehér Kálmán költőt, írót, műfordítót, Skrabány Viktor festőművészt és Balassa Julianna nyugalmazott általános iskola tanárt. 

A VMMSZ plakettjével jutalmazzák az ABC&T képzőművészeti csoportot, Égető Éva és Kiss László művelődésszervezőt, valamint a népihímzés-szakkört vezető Fenyvesi Margitot. 

Az elismeréseket a magyar kultúra napjának délvidéki központi ünnepségén adják át január 16-án Zentán. Az eseményen beszédet mond Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Dudás Károly, a VMMSZ elnöke és Lovas Ildikó író, a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács politikusa. Az ünnepségen fellép többek között Csizmadia Anna Junior Prima díjas népdalénekes.

Forrás: MTI 
Közreadó: Pólus Média&n

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: