Több mint kétszázféle kávé, bor, párlat és kísérőfalat kóstolható a ma kezdődő KávéBár Bazár kiállításon a budapesti Corinthia szállóban, ahol több kategóriában mérik össze és mutatják be tudásukat a legjobb baristák és bármixerek, valamint a Magyar Sommelier Bajnokság indulói.
A 6. KávéBár Bazár látogatói bepillantást nyerhetnek a szakma fortélyaiba, elsajátíthatják, hogyan kell profin kóstolni az italokat és számos új terméket fedezhetnek fel.
Előadások, bajnokságok is kísérik a hétvégi rendezvényt. Kaido Laanet Franciaországból érkező szakértő az eredetvédett, exkluzív párlatokkal ismerteti meg a közönséget, Csernus Imre és társai Kávé-Bor-Mámor címmel tartanak előadást közös egri pincészetükről és sajátmárkás kávéjukról, majd ifjabb Szepsy István osztja meg az érdeklődőkkel a mádi dűlőkkel és borokkal kapcsolatos gondolatait.
Márton János pálinkamester érlelt pálinkákat, Los Péter bártender pedig a világ legjobb rumjait mutatja be a közönségnek. Szántó Tibor csokoládémester az óvilági forró csokoládék mellett olyan specialitásokkal is készül, mint a kakaóhéjtea vagy a kávéhéjból főzött cascara.
Az előadások mellett több bajnokság is zajlik, köztük a Magyar Koktél- és Flair Bajnokság, valamint a Magyar Sommelier Bajnokság.
A rendezvényen borász kiállítók is részt vesznek, a belépőjegy ára így több mint 30 tételnyi szabadon kóstolható bort tartalmaz. A jegyértékesítéssel és a programokkal kapcsolatban a www.kavebar.hu honlapon található bővebb információ.
FOrrás: MTI
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése