Az EDDA kapja az idei Börze Award-ot

Az EDDA zenekar kapja idén a Börze Award kitüntetést, amellyel a zenei- és egyéb kulturális értékek felkutatásában, ápolásában és megőrzésében részt vevő zenészeket, énekeseket és együtteseket díjazzák minden évben.

MTI - Az elismerést néhány éve már személyre szabva készítik el, így idén az együttes tagjainak ököllenyomatait megformázó domborművet Csabai Mátyás, a Lemezbörze,... plusz magazin főszerkesztője és Buzás István, a KezesLábas Stúdió vezetője adja át a Petőfi Csarnokban, az EDDA szombati koncertjén - tájékoztatták az MTI-t közleményben a szervezők.

A 2003-ban alapított díjjal eddig Szikora Róbertet, az Omegát, a Karthagót, a Bikinit, Charlie-t, a Tankcsapdát, Benkó Sándort, Balázs Fecót és Kalapács Józsefet, valamint a legendás rádióst, Komjáthy Györgyöt tüntették ki, a külföldi előadók közül a Scorpions együttes, Bobby Solo, Elvis Presley pedig posztumusz kapta meg az elismerést.

Magyarországon 1996 óta rendezik meg a Nemzetközi Lemez- és CD Börzéket, amelyek a különféle, zenével kapcsolatos kiadványok (telefonkártyák, bélyegek, könyvek) térhódításával a MegaBörze nevet kapták. A rendezvényen bakelit lemezek, és ritka CD-k mellett fotók, újságkivágások és számos más zenei ereklye kerül bemutatásra.

Megosztás a Google Pluson