Öt művész munkái a Chimera-Project Space kiállításán

Debreczeni Imre, Karácsonyi László, Keresztes Zsófia, Koós Gábor és Icko Dávid korábbi alkotásait mutatja be péntektől látható, Kiterjesztés/Extension című tárlatán  Klauzál téri kiállítóhelyén a Chimera-Project.

MTI - A november 28-án nyíló Art Market Budapest képzőművészeti vásáron első alkalommal résztvevő budapesti galéria a vásáron bemutatandó munkák előzményeit kívánja a látogatók elé tárni ezen a kiállításon - mondták a Chimera-Project vezetői a kiállítás címéről csütörtökön az MTI-nek.

Mittich Boglárka és Patrick Urwyler beszámolója szerint a "nem létező világok festője", Debreczeni Imre munkássága egymásból építkező sorozatokból fejlődik. A Chimera-Project Space-be a világűr motívumát vizsgáló munkák kerülnek a művésztől, akinek az Art Marketen bemutatott anyagában már felbukkannak az önarcképek is.

Koós Gábor elsősorban fametszetek nyomataival foglalkozik. A csütörtök este nyíló kiállításba a kurátorok a biografikus hátterű, Budapest Diary sorozat egyik hatalmas, 3x3 méteres printjét választották, amelyet hanginstalláció egészít ki.

A debreceni Modem most futó, Halálos természet című tárlatán is kiállító Karácsonyi László a Chimera-Project Space-ben művészettörténeti, ikonografikus utalásokat újragondoló objektekkel jelentkezik, míg Icko Dávid egyik bemutatott diorámája középkori vásári illuzionista technikákat használva dolgozza fel Faust történetét.

Keresztes Zsófia egymásra épülő, többértelmű objektjei többek között a művészeti közegen belüli érvényesülési lehetőségeket kutatják a művészet eszközeivel a Chimera-Project Space december 20-ig látogatható kiállításán.
Megosztás a Google Pluson