Running Tours Budapest

„Ha külföldre megyek, én futva nézek várost. Több mindent tudok szemrevételezni, még akkor is, ha kevés időm van az adott helyszín megismerésére, és így az edzést is kipipálhatom.” – mondja Eszter, a Running Tours Budapest alapítója.

Pár évvel ezelőtt robbant be a köztudatba a városnéző futótúrák szervezett formája, amely jelenleg több mint 70 nagyvárosban érhető el világszerte. Miért egyre népszerűbb ez a program?

Nos, az emberek nagy része szereti az egyszerű dolgokat, melyek során mégis személyre szóló, különleges élményt kaphatnak. Miért tobzódnánk egy zsúfolt turistabuszon vagy egy nagycsoportos, szervezett programon, ha a lábunkat is használhatjuk közlekedésre? Ráadásul egy közös sportélménnyel is gazdagabbak lehetünk, miközben környezettudatos tevékenységet végzünk.

Budapest nagyszerű földrajzi és kulturális adottságokkal rendelkezik, így egyre népszerűbb úti célt jelent a külföldi látogatók számára. Fővárosunkban idén tavasszal indult el ez a hiánypótló hazai kezdeményezés, Running Tours Budapest néven. A jelentkezők 5, előre meghatározott útvonalon futhatnak a csapattal a hét 6 napján. Lehetőség van egyéni futótúra igénylésére is abban az esetben, ha a résztvevő nem tud/nem szeretne alkalmazkodni az adott paraméterekhez.

A visszajelzések alapján elmondható, hogy a fővárosunkba érkező, futást kedvelő turisták nagy pozitívumként értékelik, ha egy helyi fiatal osztja meg velük a városi legendákat, és hívja fel a figyelmüket a valóban érdekes helyszínekre, programokra. „Szerencsém volt kétszer is futni Lídiával és Eszterrel Budapesten. Nemcsak a látnivalókat csodálhattam meg, de két nagyszerű barátra is szert tehettem. Bárki, aki kicsit is szereti a mozgást, annak a futás a legjobb választás a város felfedezésére. – írja Coreen Dél-Afrikából.
Megosztás a Google Pluson