Szellemek közt élünk

A katalán Isabel Coixet legújabb filmje egy wales-i tinédzserről szól, akit egy hozzá hasonló szellemlény üldöz. Az Another Me című thriller rendezője saját tapasztalatait is felhasználta, ugyanis van egy hasonló korú lánya.


„Én magam nem hiszek a természetfeletti jelenségekben. Nagyon is racionális vagyok, mégis néha azt kell mondjam, teljesen magától értetődik, hogy szellemek közt élünk. A saját múltunk kísértetei követnek bennünket, a tévedéseink üldöznek. Számunkra és a film szereplői számára ezek a lények nagyon is valóságosak" – magyarázta a rendező.

A film a skót származású Cathy MacPhail regénye alapján készült, Sophie Turner főszereplésével. Fay Delussey élete akkor kezd darabjaira hullani, amikor kiderül, apja multiszklerózisban szenved. A 21 éves Gregg Sulkin alakítja Fay szerelmét, aki megpróbál a lánynak segíteni, hogy ne őrüljön meg teljesen. A 17 éves angol színésznő, akinek ez az első főszerepe, elmondta, nem volt könnyű eljátszania, hogy fél.


„A forgatáson mindig legalább 30 ember vett körül. Az alagútjelenetek például elég félelmetesek, de amikor két felvétel között azt látod, hogy a stáb tagjai éppen rágcsálnak valamit, akkor bizony elég nehéz elképzelni, hogy ez egy ijesztő hely. Szerencsére a rendező és a színészek sokat segítettek" – mondta Sophie Turner.

Fay félelme az őrületig fokozódik, másik énje ugyanis egyre agresszívabban kísérti. A thrillerben az ír Jonathan Rhys Meyers, az angol Claire Forlani és Geraldine Chaplin is szerepel. Az Another Me című filmet a Római Fimfesztiválon mutatták be.

Forrás: Euronews
Megosztás a Google Pluson