Zagar - új klip és remixek

Elkészült az első hivatalos videoklip a Zagar idén áprilisban megjelent új albumához. A hetvenes évek sci-fi filmjeinek világát idéző videót Barcelona mellett forgatták, a dalhoz egy remixlemez is megjelent a német Mole kiadó gondozásában.

A videót egy magyar-orosz filmes, Kostil Danila rendezte, akinek saját filmgyártó cége is van, a Kinopravda.


„Egy ideje már terveztük, hogy együtt dolgozunk, de aztán nemrég álltak össze a dolgok a forgatáshoz. Egy földöntúli drámai világot akartunk megjeleníteni a hetvenes évek sci-fi filmjeire jellemző analóg technikákkal” - mondta Zságer Balázs, a Zagar zenekar vezetője.

A forgatás külső helyszíne a Barcelonához közeli cardonai sóbánya, illetve cseppkőbarlang volt, de egy argentin és egy katalán csapat segítségével makettek is készültek a filmhez, ezeket egy barcelonai stúdióban rögzítették. A külföldi kritikusok korábban arról írtak, hogy a Space Medusában a hetvenes évek űrdiszkója keveredik a mostani elektronikus zenével, ez is az egyik kiindulópont volt a videóhoz.

„A végső inspirációt Tarkovszkij híres Solaris című filmje jelentette. A klipben a spanyol Edu Evia és az amerikai Amanda Goldsmith a két főszereplő, illetve a kislányom, Zságer Liza, aki a Light Leaks című Zagar-album borítóján is szerepel” - fejtette ki Zságer Balázs.

A Space Medusa filmje a pénteki megjelenés napján a főoldalra került az egyik legismertebb nemzetközi videómegosztó portálon, a Dailymotion-ön.

A videó költségeinek fedezéséhez jelentős hozzájárulást jelentett a Zagar úgynevezett crowdfunding kampánya, amelynek keretében a rajongók anyagilag is hozzájárulhattak a videó elkészüléséhez. Emellett több nemzetközi filmgyártó cég szállt be a nagyszabású projektbe.

A már az angol BBC rádión is sugárzott számhoz megjelent egy remixlemez is, rajta a dal kislemez verziója mellett hat átdolgozással, ezeket fiatal, tehetséges magyar producerek készítettek: Add2Basket, Kuriouss, Tits & Clits, Headshotboyz, Seres és Belle Belle.

Zságer Balázs elmondta, hogy ezzel lezárul a „Space Medusa év” a zenekar életében, jövőre a Light Leaks album több másik számához szeretnének videót készíteni, emellett egy újfajta színpadi megjelenést is terveznek a közeljövőben. Idén december 27-én találkozhat utoljára a közönség a csapattal, karácsonyi koncertjükön a fővárosi Trafóban.

A hazai elektronikus zenei színtér egyik legsikeresebb zenekara, a Zagar 2001-ben alakult és eddig négy albumot készített: a Local Broadcast 2002-ben, Szezon/Eastern Sugar (filmzene) 2004-ben, a Cannot Walk Fly Instead 2007-ben, a Light Leaks pedig idén jelent meg. A zenekarban Zságer Balázs mellett Dj Bootsie (szkreccs), Lázár Tibor (dob), Zságer-Varga Ákos (basszusgitár) és Ligeti György (ének, gitár) szerepel.


Megosztás a Google Pluson