Pályázat a Nemzeti Parasztpárt megalakulásának 75. évfordulójára

A Lakiteleki Népfőiskola pályázatot hirdet az anyaország határain kívül és belül élő, egyetemi tanulmányaikat folytató fiatalok számára a Nemzeti Parasztpárt megalakulásának 75. évfordulójáról történő megemlékezések sorában - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke hétfőn az MTI-vel.

MTI - A Nemzeti Parasztpárt 1939. június 29-én alakult meg Makón, ezért az évfordulóhoz kötődően pályázatot hirdetnek a párt és annak mozgalmai, csoportjai törekvéseinek feldolgozására, emlékek és relikviák gyűjtésére - mondta el Lezsák Sándor, a Lakiteleki Népfőiskola alapítója.

Tájékoztatása szerint az érdeklődők 5-10 oldalas elemző esszé, vagy kortársi visszaemlékezés írásával, gyűjtésével pályázhatnak.

Választható témakörök: a Nemzeti Parasztpárt megalakulásához vezető út, a Nemzeti Parasztpárt szerepe az 1945–1947 közötti társadalmi folyamatokban, a Petőfi Párt szerepe az 1956-os forradalomban, valamint a népi írók a sorsfordító évtizedekben.

A bírálóbizottság tagja lesz Bíró Zoltán irodalomtörténész, Salamon Konrád főiskolai tanár és Szeredi Pál történész. A pályázattal kapcsolatos további információkat a Lakiteleki Népfőiskola honlapján lehet megtalálni. A dolgozatokat 2014. március 30-ig kell beküldeni a nemzetiparasztpart@gmail.com címre.

2014. június 28-án, Makón, az alakulás színhelyén a Lakitelek Népfőiskola tudományos konferenciát szervez, ahol a pályázaton díjazott írások szerzői pályaművüket ismertethetik. A legjobb pályaműveket emellett a Lakitelek Népfőiskola és a konferencia honlapján is közzéteszik.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: