Cinema Rock Cafe – Cinema Farsang

A 2014-es év sem múlhat el Cinema Farsang nélkül! A program gerincét négy zenekar fellépése képezi, a további szórakozásra és a levezetésnek pedig hajnalig tartó karaoke szolgál. Színre lép egy teljesen fertőzésmentes, akusztikus, TF-es banda, hogy világmegváltó célok helyett ’örömzenéljen’ az egybegyűlteknek (Eckschmiedt Blues Band). Rock, punk-rock és garage-punk feldolgozásokban bővelkedő repertoárral készül egy győri illetőségű társulat (Dames). A pályafutását szimpla garázs-rock hobbizenekar a kezdeti problémákon túllépve teljes összhangban, komolyabb célokkal folytatja a útját a világot jelentő deszkákon (Backfill). Negyedik játékosként pedig az újdonság erejével csap le egyszerűnek tűnő, de annál nagyszerűbb hangzású muzsikájával az a friss és színes trió, melynek már debütáló videója hamar felkelti a figyelmet (On Foot).

Február 22. (szombat) - Cinema Farsang
Fellépők: Backfill, Dames, Eckschmiedt Blues Band, On Foot
Belépő: 690Ft
Kezdés: 20.00

Backfill
A Backfill egy szimpla "garázs-rock" hobbi zenekarként alakult valamikor 2007-ben. A feldolgozásokon összeszokott banda végül 2009-ben kezdte saját szerzeményeit megírni, melyeket 2010-ben hallhatott először a nagyérdemű. Szintén ez év szeptemberében rögzítették az első hanganyagot a Church of Noise stúdióban. A Magyar László vezetésével készült 4 számos kislemez az Ennyi Jár címet kapta. A koncerteknek és a felvételeknek egyaránt kedvező volt a fogadtatása, mindenki pozitívan állt a zenéjükhöz, ami talán az egyszerű dallamvezetésnek és a magyar nyelven írt szövegeknek köszönhető. A bíztató kezdetek után azonban sorozatos töréseken esett át a zenekar, a tagok számára nyilvánvalóvá vált, hogy nem mindenben azonosak az elképzeléseik a zenekar jövőjét illetően. Ezek a nézetkülönbségek egyre mélyülő és élesedő konfliktusokká váltak köztük. Melynek az lett a következménye, hogy az eredeti felállásban 2011 decemberében léptek utoljára együtt színpadra. 2012 végén valósult meg újra az a felállás, hol megtalálták a közös hangot, mind zeneileg mind pedig emberileg. Újra munkába állt tehát a zenekar és bízik benne, hogy minél több helyen fel tud majd lépni, és bebizonyítja, hogy van helye a színpadon.

Dames
A győri illetőségű Dames zenekar jelenlegi repertoárját főként cover számok alkotják Rock, Punk-Rock, Garage-Punk stílusban. Saját számok gyártás alatt. :)

Eckschmiedt Blues Band
Egy teljesen fertőzésmentes, akusztikus, TF-es banda. "A zenekarnak nincsenek világmegváltó céljai, egyszerűen csak örömmel játsszák, amit ők és a közönségük is szeret."
Tagok:
Tulics Márton - ének , gitár (Mr. Can't You See)
Árva Mátyás - gitár (blues rocker figura)
Pál Gábor - gitár (in the red corner....laza akusztik arc)
Matlák János - gitár (eklektikus jelleg:)
Kertész Réka - vokál (Békés megyei, merész lány)

On Foot
Kicsit füstös, kicsit blues-os, kicsit pop, kicsit rock és talán kicsit alter. Könnyedén technikás, egyszerű és összetett, fülbemászó dallamokkal erősen tűzdelt, kellemes érzést közvetítő muzsika.
Hallgatni- és látnivaló: http://www.youtube.com/watch?v=NsbmzRtEs4c


A változás jogát fenntartjuk!
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: