Magyar Karácsony @ Tar Had segélykoncert

Igazi magyar karácsony – magyar fellépőkkel a szélrózsa (szinte) minden irányából, hasonló vonásokkal és egy közös céllal. Az est egyik apropója az új lemezzel készülő Tar Had basszusgitárosának megsegítése, míg a magyarságtudat és a nyelv megőrzésére törekedő Szomorú Péntek zenekar a tavaszi ítéletidőnek ’köszönhetően’ elmaradt budapesti fellépését pótolja. Természetesen ennél bővebb program várja a vendégeket december 20-án, az est folyamán színpadra lép még a Zúzda Tehetségkutatón is igen népszerűnek bizonyult, a színtiszta rock’n’rollt és a skin szubkultúrát ötvöző Frommer Baby, valamint Nagykanizsa nemzeti metal zenekara, az Onogur! A zenei felhozatalban így több eltérő stílus épül hasonló ideológia köré: magyar népdalok rock-átiratai, rock&oi, nemzeti rock és metal. A koncertek után hajnalig lemezről pörög a zene, s a pultban megszokott akciók továbbra is érvényesek!

December 20. (péntek) - Magyar Karácsony @ Tar Had segélykoncert
Fellépők: Frommer Baby, Onogur, Szomorú Péntek, Tar Had
Belépő: 990Ft (éjféltől ingyenes)
Kezdés: 20.00
https://www.facebook.com/events/196679940517148/?source=1

Frommer Baby
A 2010-ben alakult banda nevét egy 80-as évekbeli punk zenekar egyik nótája, és egy magyar feltaláló alkotta fegyver ihlette. Zenéjük rock and roll és oi alapokra épül. A kezdeti szakaszban a RomEr-tag Ricsi kezelte a basszusgitárt, majd következő ősszel távozott, s alakult ki a mai napig stabil formáció. Első, hivatalos kiadásra nem került Rock&Oi! című nagylemezük 8 felvételt tartalmaz, melyeket ingyenesen letölthetővé tett a zenekar. A több különböző kor és stílus hatását (lásd pl. Elvis Presley, Sex Pistols, Motörhead, Ramones, 4Skins, Sham69) munkásságában ötvöző banda munkásságában ötvözi a színtiszta rock’n’rollt és a skin szubkultúrát, magyar nyelven, mozgásra invitáló dallamvilággal.
A Frommer Baby lemeze letölthető az alábbi oldalról MP3-ban:
http://soundcloud.com/frommer-baby/sets/rock-n-oi
Az első video pedig: http://www.youtube.com/watch?v=NsbOEW_iyT4&feature=share

Tagok:
Kováts Balázs/Kovi ének, szájharmónika
Sólya András/Bundi gitár, vokál
Füzy György/Gyuri dob
Gránásy András/Ducó basszusgitár, vokál
http://www.frommerbaby.hu/

Onogur
A zenekar 2009 augusztusában alakult Nagykanizsán. 2010 júniusának első felében rögzítettük az első demo-t melyet Ad Absurdum névre kereszteltünk. Az anyag 5 dalt tartalmaz. A Szent Korona Rádió 2010 őszétől folyamatosan sugározza dalainkat. 2010 Decemberében felkérést kaptunk a BHS Sevice-től az Egységben az Erő II. lemezen való szereplésre, természetesen igent mondtunk és 2011 januárjában rögzítettünk 6 dalt. 2011 október végén Jocival (basszusgitár) és Tomival (gitár), sajnálatos módon különváltak útjaink. Nem sokkal később két régi ismerősünk töltötte be az üres helyeket, és a próbáknak köszönhetően, újra folytatjuk a harcot! 2013 áprilisában a lengyel Homo Superior Record label gondozásában megjelent az első nagylemezünk Új kezdetre várva címmel.

A zenekar:
Szilárd - Ének, gitár
Miki - Dob
Sziszka - Gitár
Krisz - Basszusgitár
https://www.facebook.com/pages/Onogur/145319088818040

Szomorú Péntek
A Szomorú Péntek egy nemzeti rockzenekar. 2008-ban alapította Babos László és Fercsák Walter. Régi zenekaraik, a Titánok és a Légkalapács profiljába nem fért bele sok elképzelésük. A kezdeti nehézségek után (betegségek, megfelelő zenésztársak hiánya) a felvidéki Ayers Rock tagjai ajánlották fel segítségüket. Velük 6 évre nyúlik vissza a kiváló kapcsolat, nemcsak a zene, hanem az ideológia terén is. A Szomorú Péntek története során a csonkaországi, felvidéki és erdélyi közönség előtt is színpadra állhatott. Ars poeticájuk a magyarságtudat és a nyelv megőrzése minden áron, a gúnyhatáron innen és túl. Nem szabad engedni, hogy a sok év agymosása és kötelező szemellenző viselete a felnövekvő generációkkal elfelejtesse a trianoni országcsonkítást. (A zenekar neve is innen ered). Valamint azt sem, hogy az elszakított területeken élő testvéreink ne használhassák korlátok nélkül anyanyelvüket. Ez ellen próbálunk tenni valamit, ahogy eszközeink engedik. Zenekarunk tervei közé tartozik éppen ezért magyar népdalok feldolgozása is. Műsorunk saját szerzeményekből és régi – a két világháború között íródott – dalok feldolgozásaiból áll.
A zenekar:
Fercsák Walter: ének
Szemerédi István: gitár
Balázs Patrik: billentyűs hangszerek
Takács Krisztián: dobok
Babos László: basszusgitár
http://szomorupentek.gportal.hu/
https://www.facebook.com/szomoru.pentekzenekar

Tar Had
Mi már rongyosra hallgattuk az új "albumot". Az idézőjel határozottan indokolt, mivel évek óta tartó átmeneti likviditási problémáink miatt egy jobb minőségű garázsfelvételt tudtunk önerőből, a saját eszközeinkkel, nevetségesen szerény költségvetésből összehozni. Talán hamarosan egy kis ízelítőt is közzéteszünk belőle. Jelenleg a borító elkészítésére, nyomdai munkára, és sokszorosításra várunk. Tudjuk jól, hogy sokáig "halogattuk" a dolgot, de rájöttünk, hogy felesleges arra várni, hogy az anyagi és egyéb feltételek adottak legyenek egy jó stúdió albumhoz, mert ahogy azt a rögzített anyag munkacíme is megállapítja, "Jobb nem lesz".
https://www.facebook.com/tarhad.zenekar

http://www.zuzdarockkert.hu
http://www.facebook.com/ZuzdaRockkert

A változás jogát fenntartjuk!
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: