Cinema Rock Cafe – Excellent Night

A kifinomultabb zenei élményt igénylőknek kedvez február 21-én a Cinema Rock Cafe eseménye.:Az új évezred első éveiben sikeres, vérfrissítéssel egybekötve újjáalakult társulat, az Eleven Hold. A zenekar pályafutása kilenc év sikerei után szakadt meg, majd 4 év hallgatás után jelentkezett – ekkor már új felállásban - új nagylemezzel. Bár friss kiadványról egyelőre nem szól a fáma, a koncerteken túl a háttérben ügyködnek a srácok, ennek bizonyítéka a nemrégiben közzétett ’Félszavakból’ címet viselő daluk, mely minden bizonnyal ezen az estén is elhangzik majd. A G3 alapítójának és Steve Vai tanítómesterének hazai képviselete, a JS-YSTEM zenekar az instrumentális elektromos gitárzene rajongóinak kedvez. A stílus egyik legkiemelkedőbb alakja, Joe Satriani munkássága előtt tiszteleg, s igyekszik hitelesen közvetíteni azt a hazai közönség számára. A harmadik fellépő, azaz a Renomé krónikus basszusgitáros-keresés közepette akusztikus duóként működik. Műsoruk gerincét a ritkábban előforduló feldolgozások képezik, mindezek felfűzve egyfajta sztori-vonalra, a csendes, elmélyült, érzelmes, de nem érzelgős szórakoztatás jegyében.

Február 21. (péntek) - Excellent Night
Fellépők: Eleven Hold, JS-YSTEM (Joe Satriani tribute), Renomé
Belépő: 690Ft
Kezdés: 20.00

Eleven Hold
A Nowhere-ben szárnyait bontogató Dinky (ifj. Bodó Gyula) és Nap (Török-Zselenszky Tamás) Balaton körüli utcazenélése során készültek el azok a versek és zenék, melyek az új formáció alapját képezték. A Majdnem demóanyaga részvételt biztosított számukra a gödöllői Országos Dalostalálkozóra, ahol az EMI Magyarország vezetője leszerződtette őket. 2000 márciusában megjelent az első album, az Eleven Hold, mely általában pozitív kritikákat kapott. Megjelent az első videoklip, Az a néhány tegnapi perc, melyet sokáig műsorán tartott a Z+ zenetévé, majd a Hiábavaló c. szám klipje is elkészült, melyet a Velencei-tó partján forgattak. 2000 végén országos turnéra indultak. 2001 februárjában elkészül Sehol c. számuk klipje, melyet Székesfehérvár főterén forgattak. 2001 februárjában elnyerték a Wigwam Rock Club Arany Nyíl-díját az „Év felfedezettje” és az „Év videoklipje” (Hiábavaló) kategóriában. 2002 decemberében megjelent a második sorlemez, a „Leszálltunk, hogy felférj!”, melyet csak 2005 áprilisában követett az Eleven Hold harmadik albuma, Cserélnénk magunkkal címmel. 2006 novemberében Basa felfüggesztette a zenélést a zenekarban, az új basszusgitáros Balu (Egri Balázs), a korábbi hangmérnök lett.

2011-ben egy nagyobb lélegzetvételű szünet után új lemezzel tért vissza az Eleven Hold. A friss anyag mellett új felállással, új énekessel jelentkezik a zenekar. A daloknak Moller Zsolt ad hangot, aki immáron két éve az együttes tagja. A korong a banda negyedik albuma, amely így a sokatmondó Négy” címet kapta. De a számmisztika itt nem ér véget, hiszen az együttes pontosan négyévnyi hallgatás után jelentkezik ezzel a lemezzel. Az elmúlt idő alatt folyamatosan születtek az új szerzemények, ennek köszönhető, hogy a CD-re 14 dal került fel.

JS-YSTEM band (Joe Satriani Tribute zenekar)
Az instrumentális elektromos gitárzene rajongói dicsérik a lírikus és érzékeny játékát. Sikerei figyelemre méltóak egy olyan műfajban, ami tipikusan barátságtalan az instrumentális zenészekkel szemben. Satriani eddig 13 Grammy jelölést kapott, és világszerte 10 millió lemezt adott el.[1] Rajongóinak egy része „Satch” becenéven hívja, ami a Satriani név rövidítéséből ered. Számainak egy részében is szerepel ez a név, ilyenek például a Satch Boogie a Surfing With the Alien albumról. További több száz, egyébként cím nélküli szám megnevezése is a Satch Boogie 1, Satch Boogie 143 stb. sémát követi. Más gitárosok néha Saint Joe-ként hivatkoznak rá. Satriani széles körben ismert a technikás hanghatásokat tartalmazó játékáról, védjegye a meleg, bluesos hangzás, finom frazeológia és zeneiség, némi jól alkalmazott tempózással.
Satch tagadhatatlanul a világ legismertebb gitárosai közé tartozik. A napjainkban is világszerte sikeres G3 formáció egyik alapító tagja, melynek másik állandó tagja egyben Satriani leghíresebb tanítványa, a szintén világhírre szert tett Steve Vai. Szólólemezei mellett rövid ideig a Deep Purple sorait is erősítette, 2009-ben pedig Chickenfoot néven alapított zenekart Sammy Hagar, Chad Smith és Michael Anthony közreműködésével.

Renomé
A csapat jelenleg – mivel krónikus basszusgitáros-keresésben van – akusztikus duóként működik, műsorukon a nem annyira közkézen forgó feldolgozások viszik a prímet, az alábbi szerzőktől, előadóktól: Eurhytmics, Tracy Chapman, A-ha, Kimnowak, Johnny Cash, Bergendy, Brian Adams, Mike and the Mechanics, mindezek felfűzve egyfajta sztori-vonalra, a csendes, elmélyült, érzelmes, de nem érzelgős szórakoztatás jegyében.

Amit a duó másik tagjáról, Illés Norbert énekes-gitárosról tudni lehet: 1990 óta foglalkozik zenével, megfordult számos zenekarban Budapesten és Pest megyében egyaránt, kipróbálta a bluest, rockot, metált, elektronikus tánczenét és akusztikus meditatív műfajokat egyaránt. 2013 januárjában diplomázott Szekeres Tamás gitáriskolájában, jelenleg magánénekórákat vesz Kiss Vikinél, zenél a Gangaray Dance Company Impro Bandjében, a Bethlen Színházban, és lassan 2 éve hangfelvételeket készít házi stúdiójában. 2009 óta a Hangfoglalás Magazin szakújságírója.


A változás jogát fenntartjuk!
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: