Zúzda Rock Kert – Night Burns The Light II.

Amikor az éjszaka elnyeli a fényt... egy klubesemény azoknak, akik ilyenkor élnek igazán! Ha szereted a komorabb, ám élettel csordultig teli zenéket, látogass el február 7-én a Zúzda Rockkertbe! Az előző rendezvény rendkívül pozitív visszajelzéseit meghálálva, itt a "Night Burns The Light II"! Bizony, nem véletlen térnek vissza a zenekarok az újbudai klubba, hol ismét bizonyítják, a sötétebb tónusú muzsika is magában hordozza a jó érzést és a fergeteges buli lehetőségét, hol mélabú helyett a vér pezseg, a közönség a színpad előtt ragad s mozgásba lendül! A program változatosságáról, színes zenei világáról ezúttal három rendszeres visszatérő és egy, a helyi közönség számára (talán) új fellépő gondoskodik: Angelheart (The Darkest Rock Show - A fekete mázba oltott rockzene legnagyobb slágerei), Black Fever (Gothic Death-Doom Metal, 1998-ban alapítva, és pár év kihagyás után ismét a színpadon), Gaslight (Prog-dark rock, a szerelem és őrület különös összefonódásait megvilágító zenekar), Noamuthen (Symphonic Fantasy Metal, a Battlelore, Ensiferium és Rhapsody of Fire útját követve).

Február 7 (péntek) – Night Burns The Light II.
Fellépők: Angelheart, Black Fever, Gaslight, Noamuthen
Belépő: 990Ft (éjféltől ingyenes)
Kezdés: 19.30


Angelheart – The Darkest Rock Show
Mi szólaltatjuk meg a Sötét Angyalok Szívét. Azért álltunk össze, hogy elhozzuk Neked a legnagyobbak legnagyobb opusait, és hogy bebizonyítsuk, a fekete mázba oltott rockzenétől is be lehet indulni egy bulin! Amikor mi a színpadra lépünk, ott van velünk a HIM, a Moonspell, a The 69 Eyes, a Paradise Lost és a többiek, akiket olyan jól ismersz! Itt nem fogsz bealudni, nem fogsz kimenni egy újabb italért, mert tőlünk csak a legnagyobb slágereket hallhatod, azokat, amik a fentieket olyan naggyá tették és amik a Te véredet is felforralják! Gyere el egy koncertre és tapasztald meg milyen, amikor élőben, értő kezek tolmácsolásában egyszerre, üresjárat nélkül hallhatod a legnagyobb, legpörgősebb gothic-dark rock himnuszokat!

Black Fever
A zenekar a gótikus death-doom műfaj mellett kötelezte el magát 1998-as megalakulásakor, mely stílus az évek során rengeteget változott, formálódott. A kezdeti szárnypróbálgatások eredményeképpen 2000 januárjában megjelentetett egy - még gyermekcipőben járó zenekart tükröző - demót Exitus címmel. Ugyanebben az évben rögzítettünk egy dalt a Shock! magazin országosan megjelenő Cd-mellékletére. Ennek a felvételnek köszönhetően sokan megismerték a nevünket, és lehetővé vált számunkra a folyamatos koncertezés. Ettől a dátumtól számítható tényleges értelemben a Black Fever megszületése. A saját arculat kialakítása és a ránk jellemző egyedi stílusjegyek ugyancsak ezen a felvételen ismerhetők fel először.
A tagcserék, és az első „zenekari baba” megszületése fél éves kihagyást jelentett a Black Fever életében. Ezalatt új dalokat írtunk és megújult a honlapunk folyamatos frissítéssel, letöltési lehetőségekkel.
A kényszerpihenő után megerősödve tértünk vissza, 2005. november 5-én az Ossian előzenekara voltunk a Petőfi Csarnok nagyszínpadán. A koncertet egy 7 kamerával forgató stáb rögzítette. A felvett anyagot az első videoklipünk elkészítésénél szeretnénk felhasználni. A zenekar 2004 óta az évente szintén a Pecsában megrendezésre kerülő Gothica Fesztiválsorozat állandó tagja.
2006. őszén a Watch My Dying-al turnéztunk, majd Ági távozott a zenekarból. 2010-ben megérkezett a második "zenekari baba", így kisebb kihagyás után a négy főre 'csökkent' társaság gőzerővel dolgozott és dolgozik a Black Fever új arculatát, és irányvonalát előrevetítő dalokon.

Gaslight
George Cukor és Ingrid Bergman neve talán sokaknak ismerős, a filmművészet kedvelői körében. A közös pont egy 1944-es pszicho-thriller (hivatalosan dárma/krimi/film noir), hol előbbi a rendező, utóbbi az egyik főszereplő. A cím pedig Gaslight, ahonnan a csapat kölcsönözte nevét. Amit nyújtanak: borongós hangulatú dallamos rock - metal, a szerelem és az őrület témakörét boncolgató szövegekkel felvértezve. Bár az általános besorolásban a dark színtér képviselői, néhol már szint prog-dark inkább, visszaadva kicsit az Árnyak és Paradise Lost hangulatát, néhol My Dying Bride ízzel. Felvételeiken pedig az egyik legmegfelelőbb ember dolgozott, Geőcze Zoltán, ki a hazai színtér egyik meghatározó, majd sajnálatos módon eltűnt De Facto sorait erősítette sokáig.

NoamutheN
"Symphonic Fantasy Metal, a Battlelore, Ensiferium és Rhapsody of Fire útját követve." A ritkán látható-hallható budapesti illetőségű zenekar történetének legszembetűnőbb mozzanata a rengeteg tagcsere. Válogatós csapat, komplikált és komoly zenei elképzelésekkel, melyhez folyamatosan fejlődő összeállítás szükséges. Hosszas keresgélés után alakult ki jelenlegi, hat tagot számláló felállásuk, melyben a zenészek mellett fontos szerepet játszik a tiszta női valamint a durva és a tiszta férfi ének. Az eredmény viszont önmagáért beszél, minőségi fellépéseik rendszerint sikerként könyvelhetőek el, több esetben visszatapsolás után zárul a műsor.



A változás jogát fenntartjuk!
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: