Cinema Rock Cafe – Punk Rock Night

A belváros szívében fellelhető Koedukált szórakozóhelyen három trió borzolja a kedélyeket (képletesen szólva), s hogy az oda látogatókat ne érje Hidegzuhany, érdemes tudni Eznemjazz!

Sokan mit sem tudnak arról, mennyit változott a világ, s abban szavak, zenei stílusok, megnevezésük, tartalmuk, és ami velük jár. Napjainkban is könnyedén válik negatív bűnös-bűvös szóvá a punk, környezettől függően. Mi a helyzet e tekintetben, ha a punk-rock a téma? Tévedés ne essék, ez nem külsőségekhez kötött, nem is nehezen emészthető zenei vonulat. Ráadásul fergeteges hangulatú koncertekhez is remek alapokat ad! Kortól, nemtől és (akár) szociális állapottól függetlenül, elég eme hangzásra némi fogékonyság, s bárki fülében (fejében?) nyomot hagy. Főképp, ha nem három akkordban teljesedik ki a dalok sora, változatos dallamok, ritmusok bontakoznak ki, esetenként megspékelve más stílusjegyekkel. Míg az úgynevezett klasszikusok egymás után vonulnak nyugdíjba aggodalmakat ellensúlyozandó, utánpótlás is akad bőven! Fiatalon, lelkesen, egy más, de mégsem oly különböző világ problémái közt alkotnak, s bizonyítják, számukra is van hely a színpadon! Három darab három tagot számláló formáció lép fel az est folyamán, köztük a magyar nyelvű, saját dalokat játszó esztergomi Eznemjazz, a dallamos-torzított gitáros dalokkal operáló Hidegzuhany és a történetét tekintve legfiatalabb, de annál termékenyebbnek bizonyuló Koedukált.

Március 28. (péntek) - Punk Rock Night
Fellépők: Eznemjazz, Hidegzuhany, Koedukált
Belépő: 690Ft (éjféltől ingyenes)
Kezdés: 21.00
A koncertek után hajnalig karaoke várja a vendégeket.

Eznemjazz


A zenekar 2011-ben alakult Esztergomban, Sütő Balázs basszusgitáros, és Papp Lajos (ex-Graveyard at Maximum) kezdeményezésére, akikhez később Szőke Márk dobos csatlakozott. Az első évben a próbák során többnyire feldolgozásokat játszottak. 2012 tavaszára sikerült összeállítaniuk saját számaikból álló koncertanyagukat, amivel a sorozatos fellépések is kezdetét vették. Aktívan koncerteznek Esztergomban (Pl.: Esztergomi Sziget Fesztivál) és környékén, de megfordultak már Budapesten és Szlovákiában is. Az együttesre leginkább a rock jellemző, de felfedezhető dalaikban a punk és a funky stílusjegyei is. Saját, magyar nyelvű dalokat játszanak. A dalszövegeket Papp Lajos írja. A szövegek általában egyes szám első személyben íródnak, a számokban intenzíven, gyorsan adagolják a mondanivalót. Elsodorva című első kislemezük 2013 nyarán került rögzítésre 6 saját számmal, melyet az Abnormal hangstúdióban késztettek el.

Hidegzuhany


A Hidegzuhany 2011 februárjában alakult, fiatalos rockzenét játszó, Budapest-központú zenekar. Torzított gitáros, de egyben dallamos dalaikat már számtalan helyen megismerte a nagyérdemű, megfordultak már a Dürer-kertben, A38-on és a Pannónia fesztiválon is. 2011 nyarán rögzítették demo EP-jüket, 2013 tavaszán pedig egy rövid, számírós szünet után kiadták első nagylemezüket tíz pörgős nótával. Mindkettőn (két verzióban) megtalálható a slágeres Hazudj, ami folyamatosan hatalmas sikert arat a zenekar koncertjein. A két éves fennállás alatt összehoztak két videoklipet és több koncertfelvételt is, amik megtekinthetők a Youtube csatornájukon. A bandát egyébként négy tag alkotja, Adrián énekel, Ati a basszeros, Dávid üti a dobokat és Marci szólógitározik. https://www.facebook.com/hidegzuhanyband

Koedukált


A Koedukált együttes 2013 novemberében alakult. Fiatalos, lendületes rockzenét játszanak, teli energiával és átéléssel. Dalszövegeik mindenkihez szólnak, a leghétköznapibb témáktól kezdve, az élet értelmét felvető kérdéseken át, mindenről szeretnek írni. Négy számot tartalmazó első kislemezük 2014 februárjában jelent meg. Mivel rengeteg saját számmal rendelkeznek, további dalok elérhetővé tételét tervezik, már a bemutatkozó anyagot követő hónapokban.
A zenekar:
Győri T. Bence: ének/gitár
Horváth Ádám: basszusgitár
Vitéz Viktória: dob

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: