Zúzda Rock Kert – Rock Source

Nehéz eldönteni, a dallamvilág, vagy maga a felhozatal teszi színesebbé az esti programot. Pontos választ kaphat viszont, aki Rock Source elnevezést kapott eseményre látogat március 29-én. Bár az öt fellépő jellegében hasonló, a munkásságuk mégis oly szerteágazó, mint a fák gyökérzete, vagy épp a lombkoronai fontos elemei: az ágak, melyek előbb egy tőről fakadtak. Dallamokban nem lesz hiány, legyen az rock vagy metal, klasszikus darab vagy napjaink népszerű vonulata. Feldolgozások és saját szerzemények sora foglal helyet a repertoárban, hol mélyre hangolt, hol tökös rock’n roll hangulatba csap, s az sem baj, ha könnyedebb vizekre evezvén az akusztikus hangzás okoz kellemes perceket a hallószerveknek, vagyis azokon keresztül a közönség soraiban lévőknek. Mely bandákból állt össze eme muzsikus armada, nem titok. A főváros és annak közeléből álltak össze a fellépő csapatok: Anagramma, Echonal, Hit The Road Band Acoustic, Rocktones, Waker.

Március 29. (szombat) – Rock Source
Fellépők: Anagramma, Echonald, Hit The Road Band Acoustic, Rocktones, Waker
Belépő: 690Ft (éjféltől ingyenes)
Kezdés: 20.00

Anagramma


Gyurika és András közreműködésével 2005-ben alakult meg a zenekar. Az első igazi ANAGRAMMA dalok az "Őrült", valamint a "Természetellenes szelekció" című szerzemények voltak, ez utóbbi a Tazmánia "Jelek" című válogatásalbumon is helyet kapott. Érdekes módon az esztergomi Hídlapnak adott interjúnak köszönheti a zenekar a nevét. Az interjú idejében még nem volt név ötletünk, és amikor ez a kérdés felmerült a cikkben azt válaszoltuk, hogy a LE PANIC (András és Gyurika előző zenekara) is egy anagramma volt - a PELICAN szó keveredése – lehet, hogy ismét egy anagrammát használunk majd. Aztán rájöttük, hogy ennél frappánsabb nem is lehetne, mint maga az anagramma szó, hiszen ezt minden nyelven értik, és nem is hallottunk még hasonló nevű csapatról.
Törekszünk a dallamosságra, refréncentrikusságra, attól függetlenül, hogy maga a zene köszönhetően a "H" hangolású gitároknak, mélyebb, sötétebb. Koncertrepertoárunk főleg a saját dalokból áll, de megtalálható még néhány Evanescence, Within Temptation, Lacuna Coil, Nighwish feldogozás, valamint érdekesség képpen Shakespeare’s Sisters, KT Tunstall és Anastacia átdolgozás is.
Két (szerény körülmények közt rögzített) demó meghallgatható és letölthető a honlapunkról:
A zenekar:
Komáromi Vivien - ének
Kozák György - gitár
Molnár András - dob
Horváth Attila - gitár
Parák Tamás - basszusgitár

Echonald


A 2006 októberében alakult zenekar története sem mentes a tagcseréktől, ettől függetlenül tevékenységében nem tört meg, a folyamatosan koncertező bandává fejlődött csapat eredményei közt tudhatja pl. egy nemzetközi tehetségkutató verseny 2010-es évadjának Közép-Európai döntőjén való részvételét, majd az első, Sötét angyal nevet viselő profi anyag elkészítését. Egy nagyon jó döntésnek bizonyult gitáros váltás után születtek az új dalok, valamint az első videoklip. A folytatásban következtek az újabb hangzó anyag, az Egyedül, ami kicsit átöleli a zenekar pályafutását, hiszen hallható rajta a Fagyos mennyország 2009-ből, a Sötét angyal 2010-ből, és 3 teljesen új szerzemény.

Hit The Road Band Acoustic


A Hit The Road Band Acoustic két ember komplett zenekara! Berke Gábor (vokál, basszusgitár, gitár, dob), Takács Attila (vokál, gitár, egyéb ütőhangszer). A feldolgozások mellett több saját dal kapott helyet a repertoárban.
2010 nyarán volt az első közös zenélés egy helikopter leszállóhelyen valahol a város felett. Mondhatjuk azt is, hogy ekkor alakultak. A 2013-as évben formabontás következett be, és akusztikus karrierépítésbe fogtak, mégpedig kézzel-lábbal, ezáltal komplett zenekari hangzást érve el. Igen ének, gitárok (kézzel), dobok (lábbal) egy időben! Amennyiben nem hiszed el, járj utána! Találkozunk a koncerteken!

Rocktones


2006-ban alakultunk, dallamos rockzenét játszunk. Saját szerzeményeink mellett helyet kapnak feldolgozások is, melyeket a zenekar stílusához igazítunk. Ahol a minőségi Rockzenét igénylik.
A zenekar:
Kis Tibor - Ének
Laky Sándor - Gitár
Cassidy Jampi Butch - Dob
Nemes Terenyei Dezső - Basszusgitár

Waker


A zenekart Svajda Péter (dob) és Scmidt Roland (gitár) alapította 2012 novemberében. Az első év erőteljesen a banda arculatának kialakításával telt, mire összeállt az általuk is elképzelt kép. Saját útjukat keresvén, bevallásuk szerint a Motörhead és a Tankcsapda munkássága hatott rájuk leginkább. A koncertek terén aktív formáció időben behatárolható tervei közt szerepel első nagylemezének elkészítése is, az időközben összegyűlt dalaik és új ötleteik felhasználásával.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: