Újra filmezni fog a cseh védelmi miniszter Stropnicky

Prága - Martin Stropnicky, cseh védelmi miniszter, aki civilben ismert és elismert színész, bejelentette, hogy a közeljövőben visszatér a film világába és ismét forgatni fog.

A politikus-színész az Andel, bűnügyi rendőrség (Kriminálka Andel) című tévéfilmsorozatban az egyik főszereplőt, Ivan Tomecek felügyelőt alakítja. A rendkívül népszerű bűnügyi sorozat immáron harmadik évadának történeteit tavaly óta sugározza a Nova kereskedelmi televízió, s a közelmúltban döntés született az újabb részek felvételéről is.

Stropnicky ezt követően jelentette be, hogy folytatni kívánja munkáját, színészi pályafutását ebben a sorozatban.

Az 57 éves népszerű miniszter, aki az Igen (ANO) mozgalom színeiben jutott tárcához, bejelentése azonnal heves reakciókat váltott ki.

Egyesek szerint méltatlan, hogy egy miniszter hivatali megbízatása idején is filmszerepeket vállaljon. Miroslav Kalousek, az ellenzéki TOP 09 párt alelnöke ironikusan megjegyezte: minél több időt tölt Stropnicky a filmezéssel, annál jobb a Cseh Köztársaságnak és a cseh hadseregnek. A többségi vélemény azonban az, hogyha Stropnicky össze tudja egyeztetni politikai és színészi munkáját, akkor az az ő dolga.

"A hivatal tekintélyét is figyelembe kell venni. Elvárnám a miniszter úrtól, hogy megszakítsa színészi munkáját" - jelentette ki Jana Cernochová,  ellenzéki polgári demokrata (ODS) képviselő.

"Mindenkinek önállóan kell eldöntenie, mit tud vállalni. Tény, hogy sok mindent nehéz összeegyeztetni. Saját tapasztalatom, hogy nehéz egyszerre több széken ülni" - vélekedett Jan Bartosek, a képviselőház kereszténydemokrata (KDU-CSL) alelnöke.

"Nagyon tisztelem Stropnickyt mint színészt, diplomatát és politikust. Neki kell tudnia, mit vállalhat. Én bízom benne" - védte a minisztert pártbeli kollégája, Jaroslav Faltynek.

Stropnicky azt állítja: szabadideje terhére vállalta a forgatást. "Nem kívánjuk lehetetlenné tenni a sorozat folytatását. A miniszter úr néha vasárnaponként fog a stáb rendelkezésére állni. Miniszteri programját ez nem fogja befolyásolni" - reagált a bírálatokra Jan Pejsek, a védelmi tárca szóvivője.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: