Frankfurtban zárult a Proton Színház évada

A nemzetköziség jegyében telt az évad a Proton Színházban, amely ősszel Ionesco Rinocéroszok című műve alapján mutat be előadást Utolsó címmel, Rába Roland rendezésében.


Az évad elején a Trafó - Kortárs Művészetek Házában mutatták be nemzetközi koprodukcióban a Demencia című előadást, amely Mundruczó Kornél rendező öngyilkosság-trilógiájának második része - idézi fel a Proton Színház MTI-hez eljuttatott közleménye.

Mint írják, az új produkció mellett a szezonban a társulat műsoron tartotta összes korábbi előadását is. A Frankenstein-terv, a Nehéz istennek lenni, a Szégyen és a Demencia című produkció a budapesti helyszínek mellett 8 ország 13 városában 49 előadással szerepelt. 

A jövő évad elején egy holland turnéval folytatódnak a vendégjátékok: Groningenben és Rotterdamban mutatják be a Demenciát.

Ősszel a Proton Színházban színészként rendszeresen feltűnő Rába Roland ezúttal rendezni fog: az Eugene Ionesco Rinocéroszok című műve által inspirált Utolsó című darabot szeptember 11-én a Trafó - Kortárs Művészetek Házában mutatják be.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: