David Yates viszi vászonra Harry Potter tankönyvét

David Yates rendezi a J. K. Rowling nagy sikerű Harry Potter-sorozatának világához tartozó Legendás állatok és megfigyelésük (Fantastic Beasts and Where to Find Them) című fiktív tankönyvre épülő filmtrilógia első részét – jelentette be szerdán a Warner Bros. filmstúdió.


A vállalat idén jelentette be, hogy a sorozat első része 2016 novemberében kerül a mozikba. Most azt is elárulta, hogy a folytatásokra 2018-ig, illetve 2020-ig kell várniuk a rajongóknak. Az utolsó négy Harry Potter-filmet is jegyző Yates ugyanazzal a csapattal lát munkához, amellyel az ifjú varázslótanonc kalandjain dolgozott együtt.

A háromrészes mozifilm a legendás bestiákért rajongó Göthe Salmandert követi nyomon. A forgatókönyvet jegyző Rowling korábban azt nyilatkozta, hogy a New Yorkban játszódó történet se nem folytatása, se nem előzménye a sorozatnak, hanem Harry Potter „mágikus világának kiterjesztése”.

Az írónő a Harry Potter-könyvsorozat negyedik és ötödik kötetének megjelenése között vetette papírra a fiktív tankönyvet, amely a történet szerint hetven évvel az ifjú varázslótanonc felbukkanása előtt íródott. A készülő film producere a Potter-mozikat is jegyző David Heyman lesz. A Warner Bros. egyelőre nem közölt részleteket a filmek főszereplőiről.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: