Titkaink - 100. alkalommal látható az előadás a Szkénében

Századik alkalommal látható Pintér Béla és Társulata Titkaink című előadása január 25-én, vasárnap a Szkéné Színházban.


A Titkainkat, amely a társulat 19. produkciója, 2013 októberében mutatták be a Szkénében - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az író-rendező-színész Pintér Béla az akkor épp jubiláló társulattal egy olyan előadást hozott létre, amelyet a 15 év csúcspontjának tekintenek a kritikusok és a nézők egyaránt. A színikritikusok a Titkainkat a 2013/2014-es évad legjobb új magyar drámája és legjobb előadása díjaival jutalmazták, ez utóbbit korábban csak egyetlen társulat nyerte el a függetlenek közül.

"Az előadás a 80-as évek ügynöktémáját dolgozza fel a Pintértől megszokott humorral, miközben olyan mélységekig hatol, hogy a néző hetekig nem szabadul az emlékétől" - olvasható a Szkéné Színház közleményében.

Mint írják, a bemutató óta tartó érdeklődés az előadás iránt továbbra sem csökken, az előjegyzési listán még mindig mintegy 1500 név szerepel, pedig csak a Szkénében már több mint 13 ezer néző látta az előadást az elmúlt másfél év alatt.

A produkció sikerét az is bizonyítja, hogy a premier óta számos hazai és nemzetközi fesztiválra meghívták. Felléptek már vele Mariborban, Szabadkán, Berlinben, Frankfurtban, Braunschweigben, Bázelban és Temesváron, valamint szerepeltek a Bécsi Ünnepi Heteken is, ahol álló tapssal jutalmazták őket.

Bár magyarul nyomtatásban még nem olvasható a Titkaink című darab, cseh fordításban már megjelent Pintér Béla önálló drámakötetében, A Sütemények Királynője és a Szutyok című művei mellett. A kötetet a prágai magyar színházi fesztiválon mutatták be a Titkaink felolvasószínházi változatával együtt novemberben.

Pintér Béla és Társulata egyedülálló módon repertoáron tartja – két előadást leszámítva – összes darabját, jelenleg 18 produkciót. A Parasztopera már túl van a 250. előadáson is - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: