Ma este támadnak a Punkok

Punk Forradalom @ Légó Club | Rózsaszín Pitbull | The DIY - Do It Yourself | Pánikroham | Persecutor | KMK - Közveszélyes Munkakeresők | Oxitocin - Médiapartner Pólus Online.


Punk forradalomra invitálja a tarajosokat fővárosunk legfrissebb rock klubja, a Légó Club. Egy este hat koncertet pogózhat végig, az aki bírja szusszal. Fő műsoridőben az ország talán legviccesebb, kultikus punk-rock együttese, a Rózsaszín Pitbull látható és hallható. A felvezetés többek közt a nagysikerű  The DIY - Do It Yourself feladata lesz. 

„A Rózsaszín Pittbull egy komlói punk rock együttes, mely 1995-ben alakult. Főként politikai és kissé aberrált szexuális töltetű dalszövegeikkel hívták fel magukra a figyelmet, bár a felszín alatt általában mély filozófiai tartalom bújik meg. A szövegviláguk azt a szerepet próbálja betölteni a zene világában, amit a South Park vagy a Family Guy a rajzfilmek világában." - írják magukról, a Wikipédiáról kölcsönözve. A zenekar emblematikus énekese, Kassai Gabi tavaly magánéleti okokra hivatkozva távozott. Ezek után sokan már a vészharangot kongatták. A srácok erre rácáfolva előbb egy friss maxival, majd egy remekbeszabott új albummal, a Rejsz Royce, avagy végcél a végbéllel  rukkoltak elő. Akiknek esetleg nem volt szerencséje az új pacsirtához, most meggyőződhetnek tehetségéről. 

Elég hosszú és viszontagságos történelemre tekinthet vissza az Ercsiből a fővárosba szakadt The DIY, azaz a Do It Yourself. 1996-os alapításuk óta szinte megszámlálhatatlan számú tagcserén mentek át. Kiadványaik száma sem sokkal csekélyebb, munkásságukat több szerzői kiadás, koncertlemez, valamint válogatásalbumon való szereplés örökíti meg. A stílus kedvelői a „Nem tudok oroszul" és „A vidéki punk" dalaikat igazi slágerként tartják számon. Minden bizonnyal ezek is felcsendülnek az este folyamán.

Aki szereti a '80-as, netalán a '90-es évek itthoni punk bandáit, az biztos nem fog csalódni.  A klasszikus magyar vonulatot, ezen az estén két viszonylag friss formáció is képviseli. A bulis, vidám szövegekkel apelláló Pánikrohamot tavaly, a pörgős és erőteljesebb hangzású Persecutort pedig idén hívták életre. A régi motorosoknak talán elég annyit említenünk, hogy a Persecutor tagjai közt üdvözölhetjük a legendás Agydaganat bőgősét Sipos "Siszi" Zoltánt.


Az elsőre viccesnek ható, valójában annál cinikusabb s értelmes tartalmat is közvetítő Oxitocin stílusbeli meghatározása a punk, a grunge, a post-punk és az alter-rock jelzők közé illeszthető. Eddigi négy évük alatt két demóval örvendeztették meg rajongóikat! Utolsó koncertjüket pont egy hónapja adták, szóval épp itt az ideje a hormonszint beállításának.

„Régóta szerettünk volna olyan zenéket eljátszani amik már vagy megszűnt együttesek nótái és így már nem hallhatjuk élőben, vagy csak szimplán a kedvenceink közé tartoznak. Célunk feleleveníteni a régebbi punk rock hangulatát, mind feldolgozásokkal, mind saját szerzeményekkel." – Mesélik Facebook oldalukon, a Közveszélyes Munkakeresők megszületésüknek apropójaként. 2012 óta, úgy néz ki sikerült felnőni a feladathoz, s megannyi fergeteges hangulatú bulival megajándékozni a nagyérdeműt és persze önmagukat is. 

Punk Forradalom:
2015. március 13.  (péntek)
Kapunyitás: 18.00, koncertkezdés: 19.00
Program: Rózsaszín Pitbull | The DIY - Do It Yourself | Pánikroham | Persecutor | KMK - Közveszélyes Munkakeresők | Oxitocin | Rockdiszkó
Belépő: 1200 Ft
Esemény:


Rózsaszín Pitbull:

The DIY - Do It Yourself:


Pánikroham:

Persecutor:


KMK - Közveszélyes Munkakeresők:


Oxitocin:
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: