Fanatics Tribute Night 1. - Légó Club

Fanatics Tribute Night 1. @ Légó Club | Five Finger Death Punch by Next Punch | Rammstein by Feuer Frei | Avenged Sevenfold by Sevengers | Slayer by 213


A most induló Fanatics Tribute Night sorozat első állomásán négy igencsak közkedvelt metal együttes legnagyobb slágereit hallhatjuk, kiváló magyar csapatok tolmácsolásában. A belvárosi Légó Club minden bizonnyal őrületes headbangelés helyszíne lesz, hiszen a stílus keményebb válfajaiból válogattak a szervezők. A Rammstein, a Five Finger Death Punch, az  Avenged Sevenfold és a Slayer zenekarok óriási rajongótábort tudhat magáénak hazánkban is, így a bulin minden bizonnyal teltház lesz.

„A Five Finger Death Punch (gyakran 5FDP-ként, vagy FFDP-ként rövidítve) egy amerikai heavy metál banda Los Angelesből, 2005-ben alakult. A név a klasszikus Kung-Fu mozihoz kötődik. A név Quentin Tarantino Kill Bill című filmjében is megjelenik, ahol ez egy halálos ütés.  A zenekar eredetileg a Motograter és a Ghost Machine énekeséből, Ivan Moodyból, az U.P.O. gitárosából, Báthory Zoltánból, Caleb Bingham, Anubis Rising gitárosokból, a Deadsett basszistájából, Matt Snellből és a W.A.S.P. dobosából, Jeremy Spencerből állt. Ők voltak az alapítók, 2005-ben. Azután 2006-ban Bingham helyét a W.A.S.P. gitárosa, Darrell Roberts töltötte be, akit pedig Alice Cooper volt gitárosa, Jason Hook váltott 2009-ben. A debütáló albumuk, a The Way of the Fist 2007. júliusában jelent meg, és több mint 500 000 példányban kelt el. A War Is the Answer című második albumuknak, ami 2009-ben jelent meg pedig a Billboard 200-as listán a 7. helyet is sikerült megszereznie. A legutóbbi albumuk az American Capitalist 2011-ben jelent meg, és a harmadik helyen debütált a Billboard 200-on, több mint 90.000 eladott példánnyal az első héten.

A Slayer egy 1981-ben alakult amerikai thrash metal-együttes, melyet Jeff Hanneman és Kerry King alapított. Hírnevüket a Reign In Blood című lemezükkel szerezték meg, és ezzel a sikerrel bekerültek a műfaj négy legjobb előadója közé, a Metallica, a Megadeth, és az Anthrax mellé. A zenekar zenéjére jellemző a gyors tremolo használat, a torzított gitárszólók, a dupla lábgépes dobolás és az üvöltő éneklés is. Szövegviláguk többnyire sorozatgyilkosokról, a sátánizmusról, a hadviselésről és a vallásról szól, ugyanez jellemző albumjaik kinézetére. Viták egész sorát szították, perek szóltak róluk és vallási csoportokkal is szembekerültek. Lemezeladás tekintetében nem vették fel a versenyt a Metallicával, de nagyon masszív rajongótáboruk van szerte a világon.


A Rammstein német együttes a hard rockot és az ipari metalt ötvözi az elektronikus zenével. Tagja az úgynevezett Neue Deutsche Härte irányzatnak, melybe olyan német együtteseket sorolnak, mint az Oomph! vagy a Die Krupps. Néhány kritikus szerint a műfaj „Tanz-Metall" (tánc-metál). 1994-ben alakultak, 2005-ig világszerte több mint 10 millió CD-t adtak el.[2] Első albumuk 1995-ben jelent meg Herzeleid címmel. Kétszer jelölték őket Grammy-díjra 1998-ban a Du hastért, 2005-ben pedig a Mein Teilért. Kiadójuk az Universal Music Group. Bár dalszövegeik legtöbbje német, Európa nem német anyanyelvű területein is hatalmas sikereket értek el, csakúgy, mint az USA-ban, Kanadában, Latin-Amerikában, Japánban, Indiában, Izraelben és Ausztráliában. A Reise, Reise albummal (2004) ők lettek a nemzetközileg legsikeresebb német együttes, akik anyanyelvükön játszanak. Számos kislemezük volt helyezett top 10-ben Európában.

Az Avenged Sevenfold (gyakran A7X-nek rövidítve) egy amerikai hard rock zenekar. 1999-ben alakult Huntington Beachen, Kaliforniában. A banda M. Shadows énekesből, Synyster Gates szólógitárosból, Zacky Vengeance ritmusgitárosból, Johnny Christ basszusgitárosból és Arin Ilejay dobosból áll. Ismertek változatos rockhangzásukról és drámai képek ábrázolásáról albumborítókon és pólókon  Első két albumukon (Sounding the Seventh Trumpet és Waking the Fallen) még metalcore-os hangzással bukkantak fel, majd a későbbiekben változtatva ezen a zenei stíluson sokkal hard rockosabban közelítették meg a City of Evil névre keresztelt harmadik nagylemezüket. Tovább kísérletezgettek a hangzásokkal a következő, cím nélküli albumukkal és elérték a világsikert, mielőtt dobosuk, James „The Rev" Sullivan halála sújtotta őket 2009 végén. Később a banda folytatta a Nightmare album munkálatait a Dream Theater korábbi tagjával, Mike Portnoy dobossal, majd turnéra indultak 2010-ben, az album pedig a Billboard 200-as lista első helyén debütált. Eddig az Avenged Sevenfold 7 stúdióalbumot, 1 élő album/DVD/válogatáslemezt, 18 kislemezt adott ki, ezzel több, mint 4 millió lemezt eladva világszerte[6], az Ultimate Guitar Évtized bandái 10-es listáján a 2. helyen álltak a Metallica után." – Wikipédia.

Fanatics Tribute Night 1.:
2015. március 14.  (szombat)
Kapunyitás: 18.00, koncertkezdés: 20.00
Program: Five Finger Death Punch by Next Punch | Rammstein by Feuer Frei | Avenged Sevenfold by Sevengers | Slayer by 213| Rockdiszkó
Belépő: 990 Ft


Sevengers - Avenged Sevenfold Tribute Hungary:


Next Punch - Five Finger Death Punch Tribute Band:


Freuer Frei:


213 - Hungarian Slayer Tribute Band:
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: