Megállapodott az MMA és az MTVA

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Művészeti Akadémia (MMA), valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezetője csütörtökön a Pesti Vigadó épületében.


Fekete György, az MMA elnöke kiemelte: a magyar kultúrának és művészeteknek eredményeikhez, európai és világszintű jelentőségükhöz mérten kell jelen lenniük a magyar televízióban és a rádióban. "Ebben a tekintetben voltak hiányosságok, de ezt most félre tudjuk tenni. Az MMA felkészült arra, hogy olyan ajánlatokat tegyen a közmédia számára, amelyekkel a magas színvonalat tudatosítani tudjuk Magyarországon és nemzetközi kitekintésben is" - emelte ki.

Az MMA vezetője felidézte, hogy az akadémia három évvel ezelőtti indulása a Magyar Tudományos Akadémia történetéhez viszonyítva egy több mint 160 éves hátrány ledolgozását tűzte ki célul. Kitért arra, hogy az MMA-ban nyolc művészeti műfaj kimagasló képviselői tevékenykednek. "A magyar művészet szempontjából sorsdöntő kérdések dőlnek el a következő években, és ehhez keres partnereket az MMA" - emelte ki. 

Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója az aláírást követően hangsúlyozta, az MMA-ban tevékenykedő közösség rendkívüli erőt és eredményeket tud felmutatni. "A közszolgálati média ezeket az embereket, a hozzájuk kapcsolódó sorsokat, alkotásokat folyamatosan be fogja mutatni képben, hangban, híreiben" - tette hozzá.

Szabó László Zsolt kifejtette, hogy a szerződésben foglaltak szerint az MTVA bemutatja az MMA tagjai által előállított műveket.

Mint a sajtóanyagban szerepel, a közmédia tájékoztatja a közvéleményt az MMA kiemelt programjairól, különös tekintettel a Pesti Vigadóban, valamint a Műcsarnokban szerveződő kiállításokra, koncertekre és előadásokra. A megállapodás szerint az MTVA közszolgálati médiacsatornáin bemutathatja az MMA saját finanszírozásban készülő médiatartalmait, többek között a magyar kulturális és művészeti élet kiemelkedő személyiségeiről készített portréfilmeket. E művek átvételéért, illetve bemutatásáért egyik fél sem kér ellenértéket vagy térítést.

"Külön megállapodás alapján, az MMA a kiemelt rendezvényeinek megjelenítését segítő marketingkommunikációs kampány során az MTVA-t médiatámogatóként szerepelteti, emellett az MMA helyszínt, illetve megjelenési lehetőséget biztosít az MTVA reprezentatív eseményei és rendezvényei számára saját intézményeiben és felületein" - áll a közleményben.

Forrás: MTI

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: