Nemzetközi Dixieland Fesztivál Salgótarjánban

A 31. Nemzetközi Dixieland Fesztivált rendezik meg Salgótarjánban április 29. és május 3. között. Az öt napon 14 koncertet hallgathatnak meg a fesztivál látogatói, köztük számos szabadtérit. A Benkó Dixieland Band születésnapi koncertet ad Salgótarjánban - tájékoztatta az MTI-t a fesztiváligazgató pénteken.


Tóth Csaba elmondta: a fesztivál úgynevezett előnapi koncerttel kezdődik szerdán, a dzsesszt és bluest játszó Pribolyszki Mátyás Band lép fel a Kohász Művelődési Központban.

A József Attila Művelődési és Konferencia Központ színháztermében két esti eseményt szerveznek. Csütörtökön a Budapest Bár ad elő újszerű feldolgozásban örökzöld táncdalokat, kuplékat, filmslágereket, szombaton pedig a Benkó Dixieland Band ad születésnapi koncertet. A salgótarjáni fesztiválok többségén fellépett az 1957-ben alakult zenekar, most vezetőjük, Benkó Sándor 75. születésnapjára állítják össze műsorukat, a klarinétos legsikeresebb számait hallgathatja meg a közönség. Műsorvezetőjük és szólóénekesük - a megszokott módon - Berki Tamás lesz.

A szabadtéri koncertek sorában pénteken a város Fő terén zenél Pál Dénes, majd a Group 'N' Swing, előttük pedig a Jazz tábor formációi lépnek fel a Jazz majálison. Salgótarjánban idén másodszor szervezik meg az ifjúsági dzsessztábort a dixieland fesztivállal párhuzamosan, a tanárok, Gyárfás István és Winand Gábor napi hét órát foglalkoznak a fiatal tehetségekkel. 

Szombaton Zagyvapálfalván kezdődik a Marching all over the Town és a mazsorettek zenés felvonulása, onnan a Beszterce lakótelepre mennek, majd a belvárosba érkeznek, ahol ezt követi a Fő téren a Visegrádi Gála. Itt a Gyárfás Trio és Winand Gábor, a szlovákiai Funny Fellows, a lengyel Boogie Boys és a cseh Libor Smoldas Trio mutatkozik be. A külföldi fellépők először járnak a nógrádi megyeszékhelyen.

Vasárnap lesz a hagyományos gospel koncert a Szent József Plébániatemplomban Spirits of voices from Salgótarján címmel, ezen a Cantabile kamarakórus és a városi pedagóguskórus lép fel.

A 31. Nemzetközi Dixieland Fesztivál utolsó koncertjei szintén a Fő téren lesznek, a salgótarjáni Milfunktion, majd a Front Band lép fel a Salgótarjánból indult Alapi Istvánnal, velük énekel Berki Tamás.

A program kísérőrendezvénye lesz a 7. Tarjáni Tavaszi Borfesztivál és a 30., jubileumi fesztivál képeiből összeállított kiállítás.


Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: