Infernal Night az S8 Underground Clubban

Pokoli estének nézünk elébe a belvárosi S8 Clubban, hol június 12-én (pénteken) haj és torok nem maradhat szárazon. Igazi metál buli három ismert hazai bandával. 


Az est fő attrakciója a nagy múlttal rendelkező Long Road zenekar, Nachladal Tamás Gáborral (Nahi) a fronton, másfél órás zúzással készül idén először Budapestre. A nagyszerű felvezetésért a tavaly új albummal jelentkező fővárosi Last Fire, valamint Living Steel zenekarok felelnek. Ha pedig még ez sem lenne elég, az igazi kemény metalfanokat hajnalig tartó rockdiszkó szórakoztatja, a legjobb magyar és külföldi előadókkal a palettán.


A Long Road 2010 nyarán alapított heavy metál alakulat. A 2012-es évet a PECSA színpadán nyitották, a soron következő koncerteken pedig olyan neves előadókkal álltak színpadra, mint Kalapács, Ossian, Cool Head Clan, Lord illetve Akela. Ebben az évben forgatták le első klipjüket is. Május 26-án Kalapács József 50. születésnapján a Kalapács és Lord vendégzenekaraként léptek színpadra. A 2013-as év országjárásról, illetve stúdiózásról szólt. Egyre több vidéki helyszínen debütált a csapat, és emellett motoros találkozók vendége is volt. December 1-én megjelent a zenekar első nagylemeze Sorsunk útján címmel. Egy nagyobb szünet után 2015. március 17–én hivatalos közleményben tájékoztatták a rajongókat a feloszlásáról és újjáalakulásáról. Jelen állapotban az új tagok, új célokkal néznek az idei év elé, melyben nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint egy új dalokat tartalmazó kislemez kiadását és a koncertek újbóli elindítását. Ennek első állomása az S8 Underground Clubban kerül megrendezésre.


A Living Steel története 2011-ben kezdődött mezőkövesdi és tardi zenészek közreműködésével. Repertoárjuk ekkor még rock, punk és heavy metal feldolgozásokra korlátozódott, de mindig is szerettek volna saját dalokkal érvényesülni. Koncertjeik során ismerkedtek meg Floszmann Gergővel, aki akkoriban a Pelargonban gitározott. Ez után hamar kiderült, hogy zenei elképzeléseik hasonlóak, stílusban kiegészítették egymást. Egy ütőképes két szólógitáros formációt kellett kialakítaniuk ahhoz, hogy céljaikat elérjék. Ekkor lépett a képbe Köteles Máté. Ezzel teljessé vált a zenekar mai napig létező formációja. A kisebb helyi koncertek után egyre nagyobb volumenű rendezvényekre is meghívást kaptak. Lehetőségük nyílt olyan neves zenekarok előtt játszani, mint a Pokolgép és az Ossian. Ekkor már néhány önálló ötlettel is gazdálkodhattak és megkezdték a saját dalok összeállítását. Ezek fogadtatása élőben is sikeres volt. Legfőbb céljuknak a dalszerzését és számaik promotálását tekintik.


A Last Fire 2008-ban véglegesítette felállását. „Stílusunkat tekintve modern, zúzós, de mindvégig dallamos metált játszunk, heavy-s, thrash-es elemekkel megspékelve. Hébe-hóba egy-egy feldolgozást is eljátszunk a koncertjeinken, bár ez nem igazán jellemző.” – mondják magukról a zenészek. Sok viszontagság és szüntelen tökéletesítés után egy komoly - 5 számos EP - stúdióanyag felvételére került sor, mely a Wisdom-gitáros Kovács Gábor keze/füle munkáját dicséri. „Szeretjük az egész színpadot "felgyújtani" és a közönséggel együtt zúzni, headbangelni. Mindenünk a zenélés, és igyekszünk hangszertudásunk legjavát beletenni a zenénkbe, nem adunk ki a kezeink közül igénytelen, buta, és egyszerű dalokat.” – tették hozzá.

Infernal Night:2015. június 12. (péntek)
Kapunyitás: 18.00, koncertkezdés: 20.00
Program: Long Road | Living Steel | Last Fire | Rockdiszkó
Belépő: 990 Ft

Esemény:
Last Fire:
Living Steel:
Long Road:

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: