Metal és Gothic Night Rockbuli

Az Agregator szó hallatára minden metál kedvelőnek egy dolog jut az eszébe, és ez biztosan nem a nagyon hasonlóan írt áramfejlesztő. Igen, a 1997-ben alakult tatabányai bandáról van szó. 


Zenéje a kilencvenes évek skandináv metalját idézi, fűszerezve útkeresésről, dekadenciáról és a mindennapos küzdelmekről szóló magyar nyelvű szövegvilággal. Az Arch Enemyvel nem rég közös koncertet adó zenekar, most a Blaha Lujza tér közelébe látogat, ahol az S8 Underground Club nyitja meg kapuit egy jó kis zúzdára előttük. Ebben segítségükre lesz még a budapesti Sunwharf és Ignotus Enthropya. Aki pedig maradna, azoknak hajnalig dübörög majd a zene külföldi és magyar előadókkal a palettán.

„Hatásainkban leginkább a '90-es évek azon zenekaraihoz kötődünk, akik elhagyván kezdeti extrémebb death metal-os gyökereiket, elindultak gót/dark/rock irányba és valamilyen sötét és keserűen cinikus érzelemvilágba szőtt vonalát alkották meg a metal zenének. Ilyenek voltak a Cemetary és a Sentenced illetve mindmáig létező csapatként a Moonspell vagy a Paradise Lost. A legelső koncertünket 1999 nyarán adtuk, azóta különböző turnék során bejártuk az ország számos városát, nyári fesztiváljait, valamint volt pár vendégszereplésünk külföldön is. Első kiadványunk, a Puszta Lét demo 2000-ben jelent meg. Néhol dark-ba hajló, középtempós dalokat tartalmazott magyar és angol nyelven. S bár kedvező visszajelzéseket kaptunk e bemutatkozó felvételre, igazán a 2001-ben megjelent Túlontúl EP juttatott minket a köztudatba. Ebben leginkább a címadó dalról készült videoklip és egy a Peron Music Tehetségkutatón elnyert Metal Hammer különdíj segített és bejutottunk olyan fesztiválokra, mint a Sziget, a Gothica vagy a ZED! illetve olyan külföldi bandák hazai elő zenekarai lehettünk, mint a Deicide vagy a Holy Moses. Második nagylemezünk, a "Szürkület" 2006-ban jelent meg, a Nail Records gondozásában. A "Zuhanás" című dalra készült klip, pedig felkerült a HammerWorld 2008 év végi DVD-mellékletére. 2009 szeptemberében fejeztük be harmadik, "Emberség" című lemezünk felvételeit. A Szabó Dávid és Loderer László szerzőpáros által jegyzett dalok valamivel direktebb és trash-közelibb vonalon mozognak, mindemellett megőrizték a zenekarra jellemző dallamosságot is. A szövegek elsősorban a címadó gondolatot járják körül, azokat a szélsőséges érzelmeket festik meg, amelyeket az embernek egyedül kell átélnie.” – olvasható az Agregator közösségi oldalán. 


Budapessimism címmel jelent meg a Sunwharf zenekar négyszámos EP-je. A hazai rock- és hardcore színtér kipróbált arcai masszív rockzenét játszanak, a jellegzetes énektémák pedig mindennapjaink érzéseit dolgozzák föl. „Szerintem inkább jelen vagyunk, minthogy üzennénk. Olykor aktuális témákat, mindennapi érzelmeket, néha sötét, máskor optimista, reális érzéseket dolgozunk fel. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az „üzenetnek” legyen valódi tartalma, ezen van a hangsúly!” – Olvasható egy interjúban (http://mno.hu/)

Az Ignotus Enthropya 2009 júliusában alakult, amikor is Molnár Balázs (basszusgitár, ex-Twister, Rektális Szerzetesrend) által egy új projekt megalapítására feladott hirdetésre Oppitz Krisztián gitáros jelentkezett. Zeneileg az eredeti elképzelés progresszív és melodikus death metal elemek ötvözése volt, összetett dalszerkezetekkel, technikás gitárszólókkal, atmoszferikus billentyűs aláfestéssel és agresszív vokálokkal.

Metal & Gothic Night:
2015. június 20. (szombat)
Kapunyitás: 19.00, koncertkezdés: 20.00
Program: Agregator | Sunwharf | Ignotus Enthropya | Rockbuli
Belépő: 990 Ft 

Esemény: 


Agregator:


Sunwharf:


Ignotus Enthropya:
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: