Színészkedés a Balatonnál?

Érdekel a színházcsinálás? Szeretnél részt venni egy csapat alkotómunkájában? Nyitott vagy arra, hogy rácsodálkozz magadra és másokra? Akkor Balatonföldváron a helyed, az Összpróba Alkotótáborban!

Idén is lesz Összpróba Tábor! Az Összpróba Alapítvány 2005 óta tart Balatonföldváron Nyári Összművészeti Alkotótáborokat színházi, táncos, zenei és filmes műhelymunkával. A táborok foglalkozásait minden évben elismert szakemberek (színészek, rendezők, koreográfusok, zenészek) vezetik; a szakma olyan képviselői, akik nemcsak az adott művészeti ág jeles alkotói, de egyben jó pedagógusok is.


A táborokban a színház eszközeivel, önmagukkal és a többiekkel ismerkednek a résztvevők; a mozdulatok, a ritmus nyelvén tanulnak beszélni magukról, a világról, és arról, ami a világból foglalkoztatja őket. A délelőtti és délutáni foglalkozások, mini-mesterség-órák, játékok és beszélgetések mellett aktív szabadidős programok és persze balatoni csobbanás várja a táborozókat. Idén három különböző korosztályban indulnak a táborok: a gyerektábor a 10-14 év közöttieket várja, az ifjúsági tábor a 15-18 év közöttieknek szól, a felnőtt tábor pedig a 18 éven felülieknek. A táborok utolsó estéin műhelybemutató foglalja össze a közös munka eredményét.


Az idei Összpróba Alkotótáborok vezetői:
Baranyai Balázs (táncművész, koreográfus), Kocsis Gergely (a Katona József Színház színművésze), K. Kovács Ákos (operatőr), Novák Eszter (rendező, osztályvezető tanár a Színház- és Filmművészeti Egyetemen), Rozs Tamás (zenész, zeneterapeuta, zeneszerző), Tóth Zoltán (drámatanár), valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem II. éves színházrendező, zenés színházi rendező szakirányú osztály hallgatói


Az Alapítvány tehetséggondozó munkájában résztvevő művészek, zene- és drámapedagógusok meggyőződése, hogy a színházművészet és társművészetei képesek aktivitásra és közös gondolkodásra hívni a résztvevőket, hasznos muníciót adnak önmaguk megértésének és kifejezésének, társaik megismerésének és a világ feltérképezésének feladatában. Mindemellett pedig: játszani rendkívül szórakoztató és felszabadító! Várnak mindenkit, akit érdekel a színház világa, nyitott arra, hogy egy jó csapatban játsszon, új oldaláról ismerje meg önmagát és barátokat szerezzen.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: