Világhírű előadók a Zeneakadémián

Ismét neves fellépőkkel lép föl a Liszt Ferenc Kamarazenekar a soron következő, 2015/16 zeneakadémiai sorozatában – többek között Alexander Melnikov zongora-, Emmanuel Pahud fuvola- és Ning Feng hegedűművészt látja vendégül. A zenekar emellett kortárszenei koncerteket rendez a Budapest Music Centerben, lemezfelvételeket készít, mesterkurzust ad, német turnén vesz részt, Mons 2015 Európa Kulturális Fővárosa rendezvényén lép föl, Spanyol- és Törökországban lép föl az évad során.


Ismét neves fellépőket hív meg a Liszt Ferenc Kamarazenekar a 2015/16 évi koncertsorozatába: Alexander Melnikov zongora-, Emmanuel Pahud fuvola-, Ning Feng és Roman Kim hegedű-, Fenyő László gordonkaművészt valamint Pasztircsák Polina énekesnőt. A hat koncertből álló sorozat olyan darabokat kínál, mint Beethoven B-dúr zongoraversenye, Dvorak és Csajkovszkij vonósszerenádja vagy Bartók Divertimentója.

A zenekar Magyarországon és külföldön is különleges koncerteken vesz részt az évadban. A zeneakadémiai mellett a Budapest Music Centerben is sorozatot rendez: a Toccata Classics kiadónál megjelent Farkas Ferenc-lemezeit mutatja be. Az együttes nyári fesztiválokon is szerepel: az Óbudai Nyár, a Zsidó Nyári, a Zempléni és a Nyírbátori Fesztiválokon. A zenekar a szezon során Eszterházán Devich Gergely fiatal gordonkaművésszel koncertezik, a Zeneakadémián Mozart-estet ad, Jonathan Cohler klarinétművésszel és Rácz Ödön nagybőgőművésszel lemezfelvételt készít valamint japán hallgatóknak mesterkurzust ad az Óbudai Társaskörben. Az együttes folytatja ifjúsági koncertsorozatát a XIII. kerületi iskolákban, az Óbudai Társaskörben és több, Budapest környéki városban.

A zenekar a 2015/16 évadban is aktívan turnézik: a belgiumi Tournai városában Mons 2015 Európa Kulturális Fővárosa egyik rendezvényén Michel Portal klarinétművésszel lép fel, Emmanuel Pahud fuvolaművésszel Madridban koncertezik illetve szólista nélkül Törökországban és Németországban ad hangversenyt.
           

A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertsorozata a Zeneakadémián a 2015/16 évadban:

2015. október 8.,       19:30:  Alexander Melnikov, zongora
2015. november 19., 19:30:  Fenyő László, cselló
2015. december 8.,   19:30:  Roman Kim, hegedű
2016. február 11.      19.30:  Ning Feng, hegedű
2016. március 7.,      19.30:  Emmanuel Pahud, fuvola
2016. május 17.,       19.30:  Pasztircsák Polina, ének

További információ: www.lfkz.hu
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: