Az Utolsó Vonal Művészeti Alapítvány kapta a Vallai Péter-fesztivál fődíját

Koronázás című produkciójáért az Utolsó Vonal Művészeti Alapítvány nyerte el a II. Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztivál fődíját - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
Az RS9 Színházban november 24. és 27. között megrendezett fesztivál négy napján 19 társulat lépett fel elsősorban irodalmi adaptációra épülő előadásaival.

A zsűri döntése alapján a 300 ezer forinttal járó Vallai-díjat az Utolsó Vonal Művészeti Alapítvány kapta az Erdélyi Dániel rendezte Koronázásért. A második díjat a Jónás Tamás verseiből összeállított színpadi etűd, a ". De mivel saját képmására teremtett" című produkció kapta. A fesztivál harmadik díját Haragonics Zalán és Maczák Ibolya vihette haza Ederlezi című előadásáért - írták a közleményben.

A 100 ezer forinttal járó közönségdíjat a Neptun Brigád nyerte Hamletman című produkciójáért, Baksa Imre előadásában. A produkció emellett elnyerte a Játékszín Bock színpadán való fellépési lehetőséggel járó különdíjat is.

Az eseménynek otthont adó RS9 Színház a kortárs komolyzenét támogató különdíjat adott Horváth Balázsnak a Parti Nagy Lajos verseiből komponált Sorok, Szavak, Betűk című előadásáért.

A Művészetek Völgye Kaláka Versudvarában léphet fel Lackfi János és Gryllus Dániel meghívására az Andaxínház Suttogók című produkciója. A zsűri két produkciót részesített dicséretben: a Nemes Nagy Ágnes Színészképzés végzős hallgatóinak Borsógörgető és a RÉV Színház Irina című előadását.

MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: