Továbbra sem lehet leverni a mozipénztáraknál a Zsivány egyest

Az űrsorozat első különálló filmje, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet második hete tartja vezető helyét az észak-amerikai mozipénztáraknál.
A Lucasfilm és a Disney produkciója, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet 96,1 millió dollárt (28,4 milliárd forintot) adott eddigi bevételeihez az ünnepek alatt, amikor péntektől hétfőig 4157 moziban válthattak rá jegyet a nézők. A sci-fi kalandfilm ezzel globálisan már 500 millió dollárt, azaz 15 milliárd forintot halmozott fel. Ez az összeg tíz Nagyerdei Stadion árának felel meg.

Az űreposz első spinoffját, vagyis különálló filmjét egy évvel a legutóbbi Star Wars-darab, Az Ébredő Erő tavaly karácsonyi történelmi csúcsa után mutatták be. Az epizód 2015-ben rekordidő, 12 nap alatt érte el az egymilliárd dolláros bevételt.

Az Illumination és a Universal téli szünetre időzített animációs filmje, az Énekelj! aratta az ünnepek másik nagy diadalát. Az állatok énekes tehetségkutatójáról szóló mozira a becslések szerint 56,1 millió dollár értékben váltottak jegyet az észak-amerikai pénztáraknál, így hat nappal a bemutató után már 76,6 milliónál jár. Külföldön is sikerrel játsszák: ötven országban 27 milliót hozott ezen a hétvégén, így globálisan már 130,7 milliót eredményezett a jegyeladás.

Az Énekelj! bemutatójával egy időben, szerdán debütált két másik alkotás is, az Utazók és az Assassin’s Creed. Morten Tyldum rendező sci-fije, a Jennifer Lawrence és Chris Pratt főszereplésével fémjelzett Utazók a várakozások alatt nyitott, 23,1 millió dollárt hozott 3478 észak-amerikai moziban a hétvégén, a bemutatója óta eltelt hat nap alatt pedig összesen 30,4 milliót.

A Bryan Cranston és James Franco főszereplésével forgatott Miért pont ő? a negyedik helyet szerezte meg a toplistán. A Fox 18-24 éveseknek szánt, szünidei témájú vígjátékát pénteken kezdte játszani 2917 észak-amerikai mozi, eddig 16,7 millió dolláros jegyárbevételre tett szert.

A Michael Fassbender fémjelezte Assassin’s Creed című videojáték-adaptáció érkezett a hétvége ötödik helyére, 2970 észak-amerikai mozi tűzte műsorára. A négynapos ünnep alatt 16,7 millió dollárra becsülik a jegyárbevételét, ezzel a bemutató óta 22,5 milliót halmozott fel.

MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: