Vegahorrorral rémisztget a Quimby

Új klipet hozott a Quimby mentholos Mikulása: a zenekar legfrissebb videójában a trombitás, Kárpáti Dódi őrült, vegetáriánus Frankeinsteinként tűnik fel, és próbál életet adni valami gusztustalannak. A Vega-gringó klipjét a Stenken lehet először megnézni, és valószínűleg a húsevők gyomra is könnyen felfordul tőle – mi szóltunk.
"Igazából csak kreatív helyzetbe hoztam Dódit" – mesélt a dal születéséről Kiss Tibor, a Quimby frontembere, akinek egy fesztiválon jutott eszébe az ötlet. "Mivel vega, és rosszul bírja a meleget, állandóan légkondikkal fagyasztja magát, az az ötletem támadt, hogy írhatna egy szöveget erről a problémájáról. Hogy mi van, ha egy olyan helyzetbe kerül, hogy két rossz döntés közül kell választania: vagy a meleg, vagy a húsok birodalma."

A zenekar tagjai pontosan tudták, hogy ez borzalmas kihívás a trombitás számára, a többiek elmondása szerint teljesen kiborul a nyers húsok látványától.

Nézd csak, Dódi, egy vegapokol! – mondogatják neki a zenésztársai, amikor egy hentesbolt előtt haladnak el. A trombitás azonban nem ijedt meg a feladattól, megírta a szöveget, majd a kész dal klipjében eljátszotta a csapdába esett főszereplőt, aki érzékeny a hőre, ezért a perzselő forróság elől egy hűtőkamrába menekül.

"Mialatt készült a szöveg, igyekeztem nemcsak magamra mint problémára koncentrálva írni,  hanem egy szélesebb problémakörre, amiben az én személyem, személyiségem ugyan reprezentál, de nyilvánvalóan csak egyéni ütközőpontként jelenik meg a közönség számára" – mondta Kárpáti, aki színészként is kiemelkedőt alkotott.

A Vega-gringó klipjéről könnyen eszünkbe juthat a Hol volt, hol nem volt 1997-es videója, amit Antal Nimród rendezett. Ez egyébként nem véletlen, a mostani klipet rendező Ipacs Gergely is megerősítette a régi, sötétebb hangulatú Quimby-videók hatását, és külön kiemelte a hullaházas klipet.

Ipacs a most megjelent klippel kapcsolatban azt mesélte: "Arra törekedtem, hogy a húsok, és ezáltal a halál, kézzel foghatóan, direktben jelenjenek meg, melynek célja volt a vegetáriánus szemszög nyers, brutális szemléltetése. Ugyanakkor szerettem volna, ha mesei elemekkel oldjuk a tragédiát, így a sztori egy nem szokványos, pozitív végkicsengés felé tart. Azok a történetek, melyek az élet tragikumát úgy tudják bemutatni, hogy közben felvillantják a reményt, mindig is közel álltak hozzám."


Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: