Világsztárokkal köszönti az új évet Mága Zoltán

Az egyik legnagyobb operaénekes, Ramón Vargas is a hegedűművésszel köszönti az évet! A világ egyik legkiválóbb énekese, a mexikói születésű tenor Ramón Vargas kápráztatja el a közönséget Mága Zoltán hegedűművész újévi gálaestjén. Ramón Vargas - aki a világ összes híres színpadán fellépett már az operairodalom legkiemelkedőbb főszerepeivel - igazi kuriózumokkal készül. Az olasz bel canto szerepek kimagasló megformálója mellett, a IX. Budapesti Újévi Koncert vendégeként köszönthetjük Andrea Bocelli kedvenc sztárszopránját, Elisa Balbot is, akit generációja egyik legjobbjaként tartanak számon. Az ötödik elem című kultikus film nagy slágerének világhírű előadója, az orosz operadíva, Evgenia Laguna is színpadra lép az Arénában január 1-én, megidézve Diva Plavalaguna legendás alakját.
Az operavilág legnagyobb művészei lépnek fel a IX. Budapesti Újévi Koncerten, szenvedélyes szerelmi duettek, tüzes és szívszaggató áriák örök élményt ígérnek, hiszen Mága Zoltán ezúttal is a legkiválóbbakat hívta vendégül a művészvilágban is nagy elismert kivívott újévi gálaestjére.

A Prima Primissima-díjas hegedűművész – aki a New York-i Carnegie Hall, a Lincoln Center, a Los Angeles-i Walt Disney Concert Hall, a hollywoodi Dolby Theatre, a Szöuli Operaház, a Párizsi Zeneakadémia, a Bécsi Konzerthaus, és a Lipcsei Gewandhaus publikumát egyaránt rabul ejtette már virtuóz játékával - a koncert első részét a klasszikus zene gyöngyszemeinek szenteli, hiszen Mága Zoltán neve garanciát jelent az igényes és káprázatos show-ra. 

A magyar közönségnek énekel a New York-i Metropolitan, a milanói Scala ünnepelt sztárja Ramón Vargas, akit 1999 óta minden évben a világ legjobb tenoristájának választ meg az Austrian Festspiele Magazin. A sztárénekes mellett két operadívát is köszönhet a magyar publikum. Fellép Elisa Balbo a fiatal generáció számos nemzetközi énekversenyt megnyert üdvöskéje, akit Andrea Bocelli olasz tenor világkörüli turnéjának különleges vendégeként ismerhetett meg a nagyvilág. Az orosz opera díva, Evgenia Laguna, aki Az ötödik elem című kultikus film nagy slágerének világhírű előadójaként a kultuszfilmeket alkotó legendás rendező, Luc Besson sajátos univerzumának egyik legemlékezetesebb transzoperáját énekli el, Európa legnagyobb és egyik legpatinásabb újévköszöntő gálaestjén.

A meglepetés-sztárvendégek is különleges előadásokkal, produkciókkal lepik majd meg az ünneplő közönséget, sőt az új év különlegességeként, a saját szerzeményeinek debütáló előadása mellett, a Prima Primissima-díjas hegedűművész olyan produkciókkal is készül, amelyeket korábban nem hallhatott közönsége. A publikum fantasztikus zenei utazáson vehet részt egy teljes egészében megújult, háromdimenziós hatású díszletekkel, és korábban soha nem hallott produkciókkal színesített gálaesten. Balettkar és tánckar egyaránt gondoskodik a varázslatos látványvilágról, lesz olyan produkció, amikor több mint ötszáz szereplő lesz egyszerre jelen az Aréna pódiumán.

Zenetörténeti produkciónak ígérkezik, hogy Mága Zoltán zenekarát, a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekart egy remekmű erejéig Vásáry Tamás, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar zongoraművész és karmester vezényli. A közönség kérésének eleget téve újra előadással készül az előző gálaesten hatalmas sikert arató Csillagszemű Gyermektáncegyüttes. Egyedi és különleges produkciónak számít majd, hogy Böjte Csaba ferences rendi szerzetes erdélyi pártfogoltjai közül száz, székely népviseletbe öltözött gyermek is bekapcsolódik a több száz fős kórus előadásában felcsendülő magyar Himnusz éneklésébe. A Guiness Rekordok közé bekerült közös koccintás 2017-ben sem marad el. Európa legnagyobb újévi gálaműsorának közönsége virtuóz remekműveket tartalmazó Mága Zoltán CD-t kap ajándékba. 

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: