Csodaországot épít a Quimby

A Sziget nulladik napján, augusztus 6-án a Quimby egy hamisítatlanul quimbys kulturális élményparkot rendez be, hogy olyan összművészeti élményhömpölyt nyújtson a látogatóknak, amelyből kiderül, a Sziget Fesztiválköztársaság egy Csodaország, ahol sok fura dolog történik, egy izgalmas, kreatív és szerethető hely.

A nulladik nap quimbys eseménysorában egy, a Nagyszínpadon történő, erre az alkalomra komponált szuperkoncert mellett,megannyi kulturális program varázsolja el a közönséget, Lewis Caroll meseregénye, az Alice Csodaországban mintájára. A Quimby Csodaországban egy hatalmas, színes és pörgőskultúrvurstlivalkezdődik 16 órától. Az akciósorozat és produkcióa K-hídtól a Nagyszínpadig tartó középső részre és annak környékére koncentrálódik, s a zenekar tagjaitöbb helyenfeltűnnek majd. A Sziget – erre az egy estére – a „nyúl üregévé” válik, amibe minden látogató egyesével belecsúszik: a Sziget az a felfedezésre váró Csodaország, melyben számtalan érdekes, izgalmas, eredeti dolog történik – cirkusz, akrobatika,látványszínház, irodalom, akusztikus koncert, bábszínház, világzene, táncház és világzene, vetítés, tánc, slam poetry – s megannyi más.

Énekkórusok, gyerekprogramok, cirkuszi akrobaták, tűzzsonglőrök, utcaszínház, flamingó-krokett a VörösKirálynővel és az ország legnagyobb teázására is sor kerül.A „legtökösebb” zenészek egyike King Automatic, aki egyszemélyes rockzenekarrá vált, miután kiszállt a népszerű Thundercrack nevű zenekarból. 16.30-tól a VOLT teraszon egy ember szórakoztat gitárral, ütőhangszerekkel, orgonákkal. 17.30-tól a KUZÓ helyszínén indul a Micsodaország! – Csodaország SLAM POETRYtematikus verseny élő zenével.17.45-tőla VOLT Teraszon tűnik fel Siegal, a zenész, akit az angol blues legnagyobb egyéniségének tartanak ma. Kiss Tibiék Tom Waits-projektjének, a Braindogsnak a rendszeres vendége. A Nagyszínpadon lép fel a Quimby Napon a Firewater. Aszuggesztív frontember, a New York-i Tod Ashley olyan zenei világot alakított ki, mintha a világzeneiszínpad mindenfellépője egy koncerten játszana, de kicsit Tom Waits-esen. A pandzsábi, a klezmer, a sanzon, a posztpunk találkozik majd akabaréval és a kocsmazenével, mindez 18.30-tól. Negyed órával a Firewater kezdése után, a KUZÓ helyszínén indul a Rájátszás.

Az utóbbi évek legizgalmasabb pop-produkciója 2011-ben mutatkozott be először a Margó Városi Irodalmi Fesztiválon. A Rájátszásban a magyar pop-rock szcéna legismertebb alakjai valamint kortárs költők írják újra és játsszák elegymás műveit. Az alkotói folyamatban a költők új szövegeket írnak a zenészek ismert dalaihoz, a zenészek pedigmegzenésítik a poéták egy-egy versét. A 30Y, a Kistehén, a HS7 frontemberei értelmeznek újra régi- és mutatnak be frissslágereket a legismertebb hazai kortárs költők szövegeit felhasználva. A Rájátszás játék a szavakkal,a nyelvvel és a zenével.A Szigeten fellép: Kollár-Klemencz Zoltán, Beck Zoltán, Egyedi Péter, Erdős Virág, Háy János, Grecsó Krisztián, Sárközy Zoltánés Takács Marci. Este 7-korRipoff Raskolnikovlép fel a VOLT Teraszon. Közép-európai blues rengeteg érzelemmel, mélyből jövő erőkkel és sokszor végtelen melankóliával. Ő énekelte el angolul a Most múlik pontosant. A Nagyszínpad fő attrakciója, az egyszeri ésmegismételhetetlen Quimby koncert 20.30-kor kezdődik, és tart 23-ig. Negyed órával anagykoncert után pedig érdemes a Magic Mirror felé elnézni, ahol a kilenc tagú, szupervidám Urban Voodo Machinea rockot a blues-zal, a punkkal, a népzenével és a rockabillyvel is bátran keveri. A saját univerzumot felépítő zenekar hősei kalózok, ördögök és azörömlányok, a legsötétebb kocsmák whiskey-vel locsolt díszletében. Majd itt az estét aBig John and the Vienna Soul Society zárja.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: