Itthon vagy!-hétvége - Honvédfesztivál Pákozdon, lecsófesztivál Székesfehérváron

Pákozdon a Honvédfesztivál keretében megemlékezést tartanak a pákozdi csata 165. évfordulója alkalmából, Székesfehérváron pedig a lecsófőző vigasságon a gasztronómia széles kínálata várja az érdeklődőket a közmédia Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! elnevezésű országos rendezvényfolyama részeként.

MTI - A Pákozdi Katonai Emlékparkban kedd óta zajló Honvédfesztiválon szombaton tartják a szárazföldi haderőnem napját, míg kiemelt eseményként vasárnap megemlékeznek az 1848-as, győztes pákozdi csatáról. A rendezvényen kerékpáros emléktúra, hagyományőrző bemutatók, katonaitestnevelés- és katonai szituációs bemutató is lesz. Vasárnap hadijáték keretében megelevenedik a pákozdi csata.

A kilencedik Fehérvári Lecsófőző Vigasság először lesz kétnapos. Szombaton ötszáz bográcsban főzik a lecsót a baráti társaságok, családok és cégek, míg a Városház téren működő Gasztro tér két napon keresztül étkezési kultúrával kapcsolatos programokat kínál: főzőbemutatók, táplálkozási tanácsadás, rétesház, bor- és pálinka bemutatók várják az érdeklődőket.

Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel induló hagyományőrző programsorozatot Szent Mihály napjához kapcsolódóan szervezi a közmédia kormányzati támogatással, a Magyar Turizmus Zrt. részvételével. A szeptember 28-29-ei hétvégén több mint 1300 település kínál különleges programokat a látogatóknak, amelyekről a közmédia öt csatornája összesen húszórás műsorfolyam keretében számol be, több mint húsz helyszínt kapcsolnak majd élőben.


Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: