Itthon vagy!-hétvége - Programok Zala megyében

Minden negyedik zalai falu vagy város, 72 település eredményesen pályázott a Szent Mihály napjához időzített színes programkavalkád megrendezésére kiírt pályázaton. Számtalan program várja a látogatókat a közmédia által a hétvégén először megrendezendő Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! című hagyományőrző programsorozat zalai állomásain.

MTI - Zalaegerszeg egyebek mellett például az V. Tök jó! Tökfesztivállal, valamint a lassítás napjával várja a nézőket, látogatókat. A slow day mindent kínál, ami a gyorsuló világot lassíthatja: nyugodt környezetet, hagyományos helyi ételeket, ingyenes jógát.

Ízelítőt kínál a pórszombati Kovács Gyula, aki őshonos gyümölcsfajták megmentője és gyűjtője, hiszen ilyenkor érik be a sokféle pálinka alapanyagaként is szolgáló több száz féle körte és alma.

Valkonyán a hagyományőrző ludvércjárásnak lehetnek részesei a látogatók. A kistelepülés történetének leírásában szereplő ludvércek, láncosok, lámpások, boszorkányok ugyanis rendszeresen "látogatták" a falut, ezeknek a hiedelmeknek a felelevenítése egész napos színes programokra ad alkalmat.

Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel induló hagyományőrző programsorozatot Szent Mihály napjához kapcsolódóan szervezi a közmédia kormányzati támogatással, a Magyar Turizmus Zrt. részvételével. A szeptember 28-29-ei hétvégén több mint 1300 település kínál különleges programokat a látogatóknak, amelyekről a közmédia öt csatornája összesen húszórás műsorfolyam keretében számol be, több mint húsz helyszínt kapcsolnak élőben.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: