A tehetséggondozásra fektetik a hangsúlyt az idei Erdélyi Humorfesztiválon

Bukarest - A tehetséggondozásra fektetik a hangsúlyt a XI. Erdélyi Humorfesztiválon, amelyen az előző évek felfedezettjei mérhetik össze tudásukat - jelentették be csütörtökön Kolozsváron a fesztivál szervezői.
 
Jakab Adorján főszervező elmondta, hogy az idén terjeszkedik az április 10. és 13. között zajló fesztivál, hiszen Kolozsvár és Marosvásárhely mellett Kézdivásárhelyen is tartanak egy gálaműsort. Tavaly a két városban három rendezvény volt, amelyekre több mint kétezren voltak kíváncsiak.

Bálint Ferenc, a szervező Szomszédnéni Produkciós Iroda tagja elmondta, hogy 2002-től több százan jelentkeztek a humoristák versenyére, akik közül 10-15-en tehetségesnek bizonyultak. Az idén ez utóbbiakat akarják reflektorfénybe tolni - fogalmazott, hozzátéve, hogy ezért a Humoristák Versenyében a korábbi fesztiválok dobogósai mérik össze tudásukat. "Érdekes lesz megnézni, hogy tíz év alatt mennyit változott, alakult az erdélyi magyar humor" - mutatott rá Bálint Ferenc. Tervezik, hogy ősszel olyan erdélyi városokba is elviszik a rendezvényt, amelyekbe eddig nem jutott el a fesztivál.

A marosvásárhelyi és a kolozsvári gálán a közönség láthatja Badár Sándor Karinthy-gyűrűs humoristát, aki fiával, Badár Tamás illuzionistával lép fel.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: