Kalapács József Akusztikus Életműest

Cinema Rock Cafe – Kalapács József Akusztikus Életműest, KisNahi Akusztik (a Long Road énekesének zenekara):

Hazai berkekben Kalapács József nem szorul külön bemutatásra: több mint harminc éve lépett zenei pályára, a ’90-es évek elejétől a magyar színházi élet rendszeres szereplője. Sok éven át meghatározó szerepet játszott a Pokolgép, az Omen és a Hard életében, Kalapács néven létrehozott zenekarával mind a mai napig az egyik legaktívabban koncertek terén. A 2009-ben alapított, folk-akusztikus rockot játszó Kalapács és az Akusztika életművének legemlékezetesebb dalait akusztikus hangszerelésben adja elő, valamint a magyar költészet remekműveinek megzenésített változatai gazdagítják a repertoárt. Závoti Zoltán kíséretében április 18-án a belváros szívében tart akusztikus életműestet Kalapács József, melynek helyéül a Cinema Rock Cafe szolgál. Az est során az egyre népszerűbb Long Road zenekar énekese, Nachladal Tamás Gábor és akusztikus formációja is színpadra lép, a magyar rockzene gyöngyszemeinek áthangszerelt változataiban bővelkedő műsorával.

Április 18. (péntek) – Kalapács József Akusztikus Életműest, KisNahi Akusztik
Fellépők: Kalapács József és az Akusztika, KisNahi Akusztik
Belépő: 990Ft
Kezdés: 20.00 (Kapunyitás: 19.00)

Kalapács József és az Akusztika

Az AKUSZTIKA 2009 augusztusában alakult Kalapács József életműestjeinek akusztikus kíséretére. Mára a zenekar küldetésének érzi, hogy a legkeményebb rockzenék akusztikus előadása mellett a magyar költészet remekműveinek megzenésített változatait is bemutassa koncertjein. A tiszta, effektektől és torzítástól mentes előadásmód lehetővé teszi, hogy jól megférjenek egy programban a legveretesebb heavy metal himnuszok Petőfi Sándor, József Attila, Juhász Ferenc, vagy akár Wass Albert verseivel.

KisNahi Akusztik (a Long Road énekesének zenekara)

Nachladal Tamás Gábor, avagy ahogy sokan ismerik: KisNahi a hazai rockzenei élet aktív szereplője. Az évek során több formáció énekeseként láthatta-hallhatta a nagyérdemű, 2011 óta pedig a népszerűségét folyamatosan növelő Long Road sorait erősíti.

Long Road

A 2010 nyarán alakult zenekar az első próbálkozása elég kérészéletűnek bizonyult, nagyjából egy év telt el, mire újra teljes lett a csapat. Az így kialakult felállás rövid idő alatt is jó néhány helyen bemutatkozhatott, ismert hazai zenekarok vendégeként. 2012 májusában látott napvilágot első kislemezük, Álmatlanság címmel. Ugyanazon évben a klubkoncertek sora mellett több fesztiválszereplésre is sor került, biztató lendületet kapott ezzel a csapat. Stílusát tekintve főleg a hard rock vonalat képviseli, néhol átcsapva dallamos metalba, viszonylag széles körből lehetne sorolni a rájuk ható előadókból, így szerepel a megemlítendőek közt Ákos, Bikini, Hammerfall, In Flames, Ozzy, P.Mobil, vagy épp a De Facto. A zenekar első, ’Sorsunk útján’ címet viselő nagylemeze 2013 decemberére készült el, első körben online terjesztéssel, majd következő lépésként egy angol nyelvű kislemez munkálatai is megkezdődtek.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: