Zúzda Rock Kert – Crazy Stage

Ki mennyire bolondult meg, az majd kiderül a kapunyitást követően, annyit viszont előzetesben el lehet árulni, négy komponens alkotta őrületes egyveleg készül április 11-re. Cseszkó gazdaságos skazenekar, avagy a jamaikai és csehszlovák életérzést tolmácsoló csapat világslágereket Super Starsky összetétele: 70% retro! 110% zúzás! 147% pöpec. Egykoron név nélkül, duóként indult útjára a négy fősre formálódott Férfias Férfiak, saját dalaik klasszikus rock, a blues és a grunge elemekből építkeznek, dél-pesti kiadásban. Színes repertoárral áll színpadra az igényes rockzene mellett elkötelezett Mistyx. Az Aranykalász Gizdakör és a Tiszaszétszaródi Szent László Pecásegylet fúziójából létrejött Timur Lenk átélve az államilag támogatott háztáji zenekarok fénykorát, virágzásnak indult a 80-as évek alternatív nyavalygásával, ellenpontot képzett a főváros Kozsó-féle szamurájsirató nyáladzásával szemben a ’90-es években, és nem utolsó sorban napjainkban is sikerrel felel meg az információs társadalom kihívásainak! Kockázatok és mellékhatások elkerülése érdekében egyeztessen a fellépőkkel és a kiszolgáló személyzettel!

Április 11. (péntek) – Crazy Stage
Fellépők: Férfias Férfiak, Mistyx, Super Starsky, Timur Lenk
Belépő: 990Ft (éjféltől ingyenes)
Kezdés: 20.00

Férfias Férfiak

A 2008-ban név nélküli duóként indult, majd később trióként működött formáció 2011-ben nyerte el véglegesnek hívható, klasszikus, négyes felállását. Az Inpersonæ zenekarral tartotta bemutatkozó koncertjét 2011 októberében, akkor még Félálom néven, majd a második koncert után, Surányi László érkezésével vált a zenekar Férfias Férfiakká. A repertoár nagy részét saját szerzemények alkotják, melyekben keverednek a klasszikus rock, a blues és a grunge elemei, mindez persze "dél-pesti" kiadásban.

Tagok:
Keserű Norbert - ének, basszusgitár
Márkus Dániel - gitár
Márkus Bence - gitár
Surányi László - dob

Mistyx

A Mistyx zenekar 2013-ban alakult, stílusa Rock/Modern rock. A banda tagjai mindannyian több mint 10 éves zenei háttérrel rendelkeznek és számos korábbi zenekarban bizonyították már az igényes rockzene melletti elkötelezettségüket. Rövid keresgélés után hamar kialakult a jelenlegi felállás. Már az első közös próbáinkon kiderült, hogy ez az, amit mind a 4-en szeretünk csinálni, csak idő kellett hozzá, hogy az útjaink keresztezzék egymást. Zeneileg elmondható, hogy elég színes a repertoár. Minden dal kicsit más, mint a többi, mégis érezhető rajtuk a rockzene egyszerű, őszinte megnyilvánulása, amit számos egyéb stíluselem tesz színessé. A nyár folyamán összeállt a repertoár, ezért ősszel nekikezdünk a koncertek szervezésének és a demóanyag elkészítésének.
A zenekar:
Jónás Attila - ének, ritmusgitár
László Balázs - szólógitár, vokál
Cziráki Vilmos - basszusgitár, vokál
Molnár Csanád - dobok

Super Starsky

Cseszkó gazdaságos skazenekar! Minden idők legnagyobb hazai és világslágerei ska stílusban! Jamaikai ritmusok! Csehszlovák életérzés! A Super Starsky neves magyar ska, reggae zenekarok tagjaiból állt össze, továbbá olyan együttesekből, amelyeknek a világon semmi köze nincs az említett műfajokhoz. A jamaikai és csehszlovák életérzést tolmácsoló csapat világslágereket játszik, természetesen ska stílusban. És persze az eredeti dalok funky, disco, beat világa, a táncdalénekesek bája és az esztrádműsorok csillogása is megjelenik a dalokban. 70% retro! 110% zúzás! 147% pöpec!

Timur Lenk

A Timur Lenk - Vörös Meteor MGTSZ 1950-ben alakult az Aranykalász Gizdakör és a Tiszaszétszaródi Szent László Pecásegylet fúziójából. Az akkori idők követelményeinek megfelelően eleinte kizárólag trágyaterítéssel, kulátlanítással, valamint állatkodással foglalkoztak Tudják: "Répa, retek, műbráner..."
Az áttörést az Új Gazdasági Mechanizmus bevezetése hozta el a Timur Lenk számára. Népgazdasági melléküzemágként 1971-ben nyitott a vendéglátóipar felé is. Nehéz idők jártak ekkoriban az ezirányban próbálkozó szövetkezeteknél, hiszen a piacot megszállva tartották a részeges párttitkárok és maszek zöldségesek fiaiból verbuválódott államilag támogatott háztáji zenekarok (Illés, Metró, Omega, LGT, HBB, stb.).
Így aztán az igazi siker lehetősége csak a 80-as évek alternatív nyavalygásával jött el TSZ-ünk számára. A termelés frontján új NDK kombájnok és csehszlovák Zetorok álltak csatasorba, és T. Zoltán - akkoriban még csak szürke kis agronómus - megvette első, Musima típusú endékás villanygitárját eredeti csehszlovák Zatopek húrokkal, és befizette, majd meg is látogatta az évtizedekre alkotói megnyugvást hozó 8 db gitárleckéjét.
A 90-es évek a komoly változások évtizede volt. A Timur Lenk MGTSZ nevéből elmaradt a TSZ, és a szürke kis agronómusból ügyvezető lett, miután egy szerényebb állami vagyonrésszel egyetemben kiprivatizálta az esztrád-ágazatot. Ennek szegedi üzemegysége a 90-es évek közepén valóságos slágergyártó manufaktúrává vált, ellenpontot képezve a főváros Kozsó-féle szamurájsirató nyáladzásával szemben.
A Timur Lenk napjainkban is sikerrel felel meg az információs társadalom kihívásainak létrehozva saját honlapját, mint a NASDAQ dotcom-vállalkozásainak egyik gyöngyszemét. A jövőre vonatkozó szerényebb terveinkről, mint az X-Men és a Kőember génállományának egyesítéséről, a Tau Cetire és a Proxima Centaurira indítandó rendszeres turistajáratokról és a gonosz Mátrix végleges legyőzéséről itt olvashattok bővebben:
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: